Viikonloppuna sarjakuvafestivaali Oulussa

Oulun Sarjakuvafestivaali avataan huomenna Rovaniemellä. Varsinainen festivaalipäivä on lauantaina, silloin tapahtuu Kulttuuritalo Valveella ja Kauppakeskus Pekurissa Oulun pääkirjaston väistötiloissa.

Torstaina Rovaniemellä julkistetaan Strippisarjakuvan maailmanmestaruuskilpailun tulokset. Lisäksi haastatellaan portugalilaista sarjakuvataitelija Joana Mosia, joka on parhaillaan residenssissä Limingan Taidekoululla.

Perjantai-iltana avataan sarjakuvatyöläinen Keijjo Ahlqvistin muistonäyttely, jossa esitellään Ahlqvistin uran eri vaiheita.

Festivaalin norjalainen päävieras Malin Falch on haastateltavana lauantaina klo 15:45 Kulttuuritalo Valveen kahvion lavalla. Falch tunnetaan Pohjantuli-sarjasta, josta hiljan on julkaistu suomeksi kolmas osa Lintusisaret (Egmont 2022). Samalla voi poiketa Sarjakuvakeitaalla Valvesalissa, jossa on tarjolla laaja-alaisesti sarjakuvaa. Lauantai päättyy Fingerdiskoon Snooker Timessa.

Lauantaina haastatteluja on kahdella lavalla, joista toinen on Sarjakuvakeitaalla. Jututettavina ovat muun muassa Tiia Salmelin, Janne Parviainen ja Jouni Koponen tuoreista sarjakuvajulkaisuistaan.

Sunnuntai on omistettu sarjakuvan historialle ja sen säilyttämiselle. Kuka muistaa vanhat sarjakuvat? -seminaarissa puhuvat muun muassa Ville Hänninen, Reetta Laitinen, Timo Kokkila ja Aino Sutinen.

Festivaaliohjelma netissä

Oulun festareista voi keskustella Kvaakissa