Helsingin sarjakuvafestivaalit 10.-11.9.2022

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään 10.-11.9.2022 Suvilahdessa. Sarjakuvailoittelun ohessa muistetaan 50 vuotta täyttäviä Sarjainfoa ja Puupäähattu-tunnustuspalkintoa.

Sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilijaksi on kutsuttu Jiipu Uusitalo (s. 1982), jonka näyttelyssä Tiivistämössä (Gallery Södervik, Kaasutehtaankatu 1) nähdään vuoden 2022 aikana syntyneitä, rauha-aiheisia kuvituksia. Esillä on muun muassa festivaaleilla julkaistavan Sydänluola-nimisen pienlehden originaalisivuja. Sodanvastaisuus näkyy myös Rauhan kuvitelmia -näyttelyssä Käpylän kirjastossa (Väinölänkatu 5).

Ulkomaisena vieraana on tällä kertaa ruotsalainen Natalia Batista, mangataiteilija ja -kuvittaja, joka tunnetaan parhaiten Mjau! ja Sword Princess Amaltea -sarjakuvista. Mangoja on julkaistu Ruotsin lisäksi Yhdysvalloissa, Italiassa, Saksassa, Portugalissa, Tšekissä ja nyt myös Suomessa.

Aikaisempien vuosien tapaan festivaaleilla on tarjolla paljon haastatteluja ja paneelikeskusteluja kotimaisen sarjakuvan parista. Haastateltavana on muun muassa kääntäjä, sarjakuvaneuvos Heikki Kaukoranta ja vuoden 2022 Sarjakuva-Finlandialla palkittu Suvi Ermilä. Näyttelyitä on eri puolilla kaupunkia, ja nähdäänpä sunnuntaina Kattilahallissa Black Peider -lyhytelokuvakin.

Älkääkä unohtako Zine-festiä, joka on samaan aikaan Tiivistämöllä.

Tarkempi ohjelma festivaalien sivuilla.

Kvaakissa voi keskustella festareista.