Porin sarjakuvafestivaalit tänään ja huomenna

Porin sarjakuvafestivaalit alkavat tänään klo 15. Lauantaina ohjelmaa Porin pääkirjastolla on klo 9-15.

Yksi Porin sarjakuvafestivaalien päävieraita on Sari Sariola. Festivaalien päänäyttely En tiennyt olevani vihainen – Tiellä kehopositiivisuuteen Porin pääkirjaston näyttelytilassa perustuu Sariolan samannimiseen pienlehteen. Se käsittelee pääasiallisesti ylipainoa, mutta nivoutuu saumattomasti yhteen eri elämän osa-alueiden kanssa. Suurimpina aihekokonaisuuksina esiin nousevat mielenterveys ja seksuaalisuus. Kaikki kipeitä aiheita nelikymppiselle ihmiselle jolla on vaikeuksia sitoa omia kengännauhojaan.

En tiennyt olevani vihainen kuvaa ylipainoiset ihmiset monella tapaa väliinputoajiksi maailmassa, jossa kaikki on liian pientä. On vaikeaa olla lihava ilman, että törmäät yhteiskunnan, kehon tai mielen rajoituksiin. Ylipaino on kirjaimellisesti raskas taakka kannettavaksi. Obeesit ovat usein näkymätön ryhmä, joka tulee suuren yleisön tuntemaksi vain sketseissä. Lihavaa on yhä tänäkin päivänä luvallista pilkata ja syrjiä. Sariolaa jututetaan kehopositiivisuudesta lauantaina kello 11.

Muita näyttelyitä pääkirjastolla ovat muun muassa Kari Sihvosen Syntax Terror 3D ja Komennusmiehet maailmalla ja Sunna Kitin Apokalyptinen Saamenmaa. Festivaaleilla on myös mahdollisuus tutustua Kapteeni Napalmin 30 vuotta täyttävään maailmaan kuvien ja tekijöiden haastatteluiden kautta.

Perjantain päätteeksi Petri Hiltunen kysyy esitelmässään Versus: Kun sankarit tappelee, jääkö lukijalle mitään käteen? Batman vs Predator, Sherlock Holmes vs Dracula. Sarjakuvallista vapaapainia vai luovaa kokeilemista? Hiltunen keskustelee lauantaina seikkailusarjakuvista Tuomas Myllylän kanssa.

Kvaak toivottaa antoisaa festivaalimenoa!

Porin sarjakuvafestivaalien verkkosivut

Kvaakissa voi keskustella festareista