Lähitapahtuma: Tampere Kuplii

Sarjakuvaharrastajan kannattaa viikonloppuna suunnata Tampereelle Tampere-talon Tampereen keskustan puoleisille oville. Parin vuoden tauon jälkeen Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali järjestetään lähitapahtumana. Paikalle saa tulla muutenkin kuin virtuaalisesti.

Festivaalit alkavat huomenna Lastenkirjainstituutissa kello 17. Timo Kokkila haastattelee tuolloin Suvi Ermilää teemalla miten minusta tuli minä. Torstaina ohjelmaa on Tampereen kaupungin pääkirjasto Metsossa ja perjantaina julkistetaan Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon saaja.

Tampere-talon ovelle kannattaa suunnata lauantaina, avajaiset ovat kello 10.30. Päivän mittaan jututetaan sarjakuvafinlandistia ja festivaalien kunniavieraita. Tänä vuonna kunniavieraiksi on kutsuttu Petri Hiltunen ja Maikki Harjanne. Lisäksi kuullaan muun muassa miten Ville Ranta valloitti Ranskan. Jos kunniavieraat jäävät lauantaina kuulematta, niin sunnuntaina siihen tarjoutuu uusi mahdollisuus.

Sunnuntaina ohjelma jatkuu muun muassa K-Popin ja sarjakuvan tekemiseen liittyvien aiheiden ympärillä. Esimerkiksi tarjolla on H-P Lehkosen NFT-luento.

Lisätietoja festivaalien nettisivuilta.

Ohjelmalehti

Kvaakissa voi keskustella Tampere Kupliista.