Emmi Valveen La Grâcelle Artémisian Prix Spécial

Tänään on julkistettu ranskalaisen sarjakuvatunnustuksen Prix Artémisian saajat. Pääpalkinto meni Arianna Melonen Giannalle, Prix Spécialin sai Emmi Valveen La Grâce (Éditions çà & là 2021).

Artemisia-tunnustuksia on jaettu vuodesta 2008. Palkinto on nimetty italialaisen taiteilija Artemisia Gentileschin (1593-1653) mukaan ja se jaetaan vuosittain Simone de Beauvoirin syntymäpäivänä. Tunnustusten avulla on tarkoitus tehdä näkyväksi naisten tekemiä sarjakuvia.

Ehdokkaiksi nimettiin kaikkiaan 15 teosta, joista palkittiin viisi sarjakuvaa. Valveen Armon ranskannoksen saama Prix Spécial vastaa hopeasijaa.

Aikaisemmin suomalaisista sarjakuvantekijöistä Artémisian ovat saaneet Hanneriina Moisseisen La Terre perdue (suom. Kannas) vuonna 2019 (Artémisia Prix Mémoire) ja Tiitu Takalon Moi, Mikko et Annikki viime vuonna 2021 (Grand Prix).

Kvaak onnittelee!

Asiasta ensimmäisenä uutisoi ligne claire.