Tammikuun 2022 mangakatsaus

Tässäpä taas mangakatsaus tulevien uutuuksien suuntaan – ja vieläpä vuoden ensimmäinen laatuaan. Saatoin viimeksi mainita, että tavataan taas marraskuussa, mutta eikös suomalainen talvi nykyisin ole yhtä pitkää marraskuuta..?

Vakavammin sanoen, muutama katsaus jäi kirjoittelematta, sillä aloin pohtia omaa sarjakuvakeräilyäni uudessa valossa. Uutuuksien kanssa tilanteen tasalla pysyminen vaatii melkoisesti työtä, varsinkin jos aikoo ne uutuudet lukeakin. Siksi päätinkin, että keskityn omassa lukuharrastuksessani vuonna 2022 paljolti keskeneräisten sarjojen lukemiseen. Toki suomenkielisiä uutuuksia odotan edelleen kiinnostuneena, mutta Amerikan tulevat saavat jäädä paljolti siihen saakka, kunnes muutama sarja on tullut kerättyä loppuun. Siitä ei ehkä tule helppoa, mutta näin on aikomus.

Siitä huolimatta aion edelleen vinkata mangauutuuksia sekä suomeksi että amerikaksi käännettynä. Olkaapa hyvät, alta löytyy tammikuun tulevaa!

SUOMENKIELISET UUTUUDET

One Piece 98
One-Punch Man 10
Velhon morsian 15
  • Kingdom Hearts Final Mix 3 (Tetsuya Nomura & Shiro Amano, Sangatsu Manga, ilmestyy pe 14.1.)
  • One-Punch Man 10 (ONE & Yusuke Murata, Punainen jättiläinen, ilm. pe 14.1.)
  • Velhon morsian 15 (Kore Yamazaki, Punainen jättiläinen, ilm. pe 14.1.)
  • One Piece 98 (Eiichiro Oda, Sangatsu Manga, ilm. pe 28.1.)

Vuosi lähtee käyntiin siis varsin verkkaisesti, mutta mukaan mahtuu pienestä kokonaismäärästä huolimatta sisällöltään mahetsua kamaa! One Piece lähestyy vääjäämättä jo sadatta pokkaria, ensimmäinen Kingdom Hearts -mangasovitus päättyy, ja Velhon morsian saa vihdoin jatkoa! Viimeksi mainittu on siirtynyt niiden sarjojen joukkoon, joiden uuden osan odotus on aina pitkä. Onneksi näitä harvakseltaan tippuvia jatkoja jaksetaan silti Suomessakin kauppoihin tuoda.

Täysin uusia sarjoja saadaan siis vielä jännätä, niitä ei vuoden alkuun osunut, mutta kyllä näillä lähtee kone käyntiin jo mukavasti.

AMERIKAN MAILTA

Toinen syy mangakatsauksien katkoon löytyy viime aikojen epävarmuudesta sen suhteen, pitävätkö kustantajien antavat ilmestymispäivät paikkaansa. Tämä on koskenut etenkin jenkkimangaa, vaikka ei Suomessakaan ole viivästyksiltä täysin säästytty. Tuntui jotenkin hölmöltä vinkata juttuja, joiden kauppoihin tulo sitten jäikin toteutumatta… Siitä huolimatta jatkan nyt tätä vinkkailuani, sillä kyllä ne julkaisut jossain vaiheessa varmasti tulevat, olivatpa myöhässä eli eivät. Eikä kaikkea tietysti ole pakko ostaa heti ja välittömästi ilmestymisen jälkeen.

Joten tällaisia nostoja Pohjois-Amerikasta tällä kertaa:

Bomba!
Kamen Rider: The Classic Manga Collection
Daily Report about My Witch Senpai 1
  • Kamen Rider: The Classic Manga Collection (Shotaro Ishinomori, Seven Seas Entertainment, ilmestyy ti 4.1.)
  • Daily Report about My Witch Senpai 1 (Maka Mochida, Seven Seas Entertainment, ilm. ti 11.1.)
  • Bomba! (Osamu Tezuka, Vertical Comics, ilm. pe 14.1.)
  • Under Ninja 1 (Kengo Hanazawa, Denpa Books, ilm. ti 25.1.)
Under Ninja 1

Eli neljä erittäin kiinnostavaa, uunituoretta julkaisua luvassa Amerikasta tammikuussa, mikäli lykkäyksiä ei tule.

Omaan hyllyyni suurimmalla varmuudella löytää tiensä Osamu Tezukan Bomba! ihan jo tekijänsä vuoksi. Sarja kertoo opettajaansa rakastuneesta opiskelijasta, joka olosuhteiden pakosta joutuu opettelemaan mustasukkaisuuden ja muiden negatiivisten tuntemuksien kestämistä.

Seven Seas puolestaan lupailee Kamen Riderin kohdalla melkoista komeutta. Alunperin neljän pokkarin mittainen sarja julkaistaan yksissä kansissa, jolloin julkaisulle tulee mittaa noin 850 sivua! Tämä julkaisu siis sisältää alkuperäisen Shotaro Ishinomorin sarjan, jossa nimikkosupersankari Kamen Rider taistelee ihmisiä aivopesevää terroristijärjestöä vastaan. Sormet oikein syyhyää päästä tätä selaamaan!

Kengo Hanazawa on tähän saakka ollut mangaa lukevan kansanosan parissa tunnettu zombie-selviytymissarjastaan I Am a Hero, jonka Dark Horse on julkaissut englanniksi. Nyt Denpa on aloittelemassa toisen Hanazawan sarjan, Under Ninja, parissa. Nimensä mukaisesti sarja kertoo ninjoista, mutta ei mistään satojen vuosien takaisessa menneisyydessä lymyilevistä piilotappajista, vaan nykypäivän toimijoista, joiden organisaation amerikkalaisten miehityshallinto perusti toisen maailmansodan jälkeen. Koska julkaisija on kuitenkin Denpa, en pitäisi isona yllätyksenä, jos ilmestyminen venyy tuonnemmaksi.

Tammikuun neljäs ulkomaanuutuus on söpösti piirretty kahden pokkarin mittainen Daily Report about My Witch Senpai. Taikuudella silatun työpaikkaromanssin toinen osa ilmestyy kesällä, joten jos koko sarjan haluaa lukea kerralla, kannattaa malttaa vielä ennen kuin tämän ottaa lukulistalleen.

Tällaista tällä kertaa. Toivottavasti kirjoittaja on ahkerana ja tapaamme jälleen kuukauden kuluttua!