Alkuvuoden sarjakuvafestivaalit peruuntuvat

Perinteisesti tammikuun lopulla pidettävät Angoulêmen kansainväliset sarjakuvafestivaalit on peruttu. Myöskään helmikuista kaksikielistä Å-Festiä ei Porvoossa pidetä.

Angoulêmen kansainvälinen sarjakuvafestivaali oli tarkoitus pitää 27.-30. tammikuuta. Kokoontumisrajoitusten vuoksi tilaisuus on kuitenkin peruttu. Jo vuoden 2021 festivaalit siirrettiin ja pidettiin aikaisempia huomattavasti pienimuotoisempana. Järjestävä organisaatio on vedonnut Ranskan valtioon, “ilman hätäapua koko festivaalin tulevaisuus on uhattuna”.

Ranskalaiset eivät ole vielä luopuneet kokonaan toivosta festivaalien järjestämisessä. Parhaillaan käydään neuvotteluja ajankohdan siirtämiseksi. Vuoden 2022 festivaalit olisivat järjestyksessään 49. sarjakuvafestivaalit Angoulemêssa.

Porvoossa välivuosi

Vuoden 2021 Å-Fest pidettiin virtuaalisena. Tulevana vuonna festivaalit pitävät välivuoden. Tilaisuutta järjestävä Porvoon sarjakuvayhdistys jatkaa kuitenkin toimintaa keväällä 2022 pitämällä kolme kulttuuriklubi-iltaa. Niiden ajankohdiksi on suunniteltu 12.2., 26.3. ja 14.5. Klubi-iltojen ohjelma on suunnitelmien mukaan sarjakuvapainotteista.

Pahimpaan festivaalinälkään suosittelemme aikaisempien festivaalien youtube-videoita, joita on esimerkiksi Å-Festin, Turun Sarjakuvafestivaalin ja Oulun Sarjakuvakeskuksen kanavilla.