Kersantti Napalm – Sydämen sirpaleet

Patriot American Force saa täydennystä organisaatioonsa erikoisagenttiharjoittelija Francis A. Milleristä, joka värvättiin Musta Aurinko -ninjajärjestöstä. Vesa Vitikainen kertoo uudelleen, kuinka kersantti Napalm ja hänen kihlattunsa tapasivat. Käsikirjoituksen sarjakuvaksi on tällä kertaa piirtänyt Harri Tarkka.

Kersantti Napalmia vastaan taistellut ninja päättää alakynteen jouduttuaan loikata. Hän lupaa kertoa ninjojen soluttautumisesta Amerikkaan. Napalm majoittaa kaunottaren turvataloon, ja henkilökohtaiset kemiat kohtaavat nopeasti. Mutta Mustalla auringolla on taka-ajatuksia Millerin loikkauksen suhteen.

Vitikaisen pilke silmäkulmassa tehty supersankarisarjakuva on hyvin ajassa kiinni, vaikka tapahtumat näennäisesti sijoittuvatkin viime vuosisadan lopulle. Vitikaisen paljon suosimien ninjojen lisäksi tarinassa hämminkiä aiheuttaa Cemetra, elävä hautausmaa, joka syntyi vuoden 1983 epäonnistuneessa supersankari-crossoverissa.

Sydämen sirpaleet on jo kolmas versio tarinasta, jossa Napalm ja Miller kohtaavat. Ensimmäinen versio julkaistiin nimellä Kersantti Napalm tuhoaa ninjaleirin (1994, piirros Markus Tuppurainen). Toinen versio Lopputili (2000, piirrokset Tomi Sunnarborg) on luettavissa Napalmin nettisivuilla.

Tarinassa on mukana QR-koodeja, joiden avulla lukukokemusta saattaa elävöittää siirtymällä kustantaja Mustan Ritarin salaisille verkkosivuille lisätietoja varten. Koodeilla pääsee esimerkiksi PAF:in tarkkaan organisaatiokaavioon ja tonnikalaruokaohjeisiin. Täydellä syyllä Vitikainen pääsee kehumaan, että tarina sisältää lisättyä todellisuutta.

Harri Tarkan selkeä ja terävä viiva tekee sarjakuvasta nautittavaa ja hyvin etenevää luettavaa. On hyvinkin mahdollista, että Vitikainen joutuu joskus tulevaisuudessa kertomaan tämän tarinan jälleen uudelleen. PAF:n salaiset arkistot avautuvat arvaamattomaan tahtiin, ja vielä julkitulemattomassa voi olla uuden tarinan ainekset.

Vesa Vitikainen & Harri Tarkka
Kersantti Napalm: Sydämen sirpaleet
ISBN 978-952-6630-28-1
Musta Ritari Kustannus
60 s., pehmeäkantinen, mustavalkea

kersanttinapalm.com

Tero Mielonen arvio Kvaakiin Napalmin Best of -kokoelman

Kvaakissa voi keskustella kersantti Napalmista