Strippisarjakuvan MM-kisat alkaneet

Tänään Malmössa, Ruotsissa julkistettiin toisten strippisarjakuvan MM-kisojen teema, Rauha (Peace). Kisaan osallistuvien töitä voi seurata Instagramissa #peacecomicstrip -tunnuksella. Kilpailuaika päättyy 31.10.2021.

Kilpailu julistettiin alkaneeksi ensimmäisen maailmanmestarin kotikaupungissa Malmössa.

Oulun Sarjakuvakeskuksen järjestämän maailmanmestaruuskisan tuomaristoon kuuluu jäseniä kolmelta eri mantereelta. Juryyn kuuluvat Luke McGarry (USA), Katharina Netolitzky (Germany), Daniel Og (Brazil), NAAN (USA) ja Sami Nyyssölä (Finland). Tuomariston sihteerinä on toiminnanjohtaja Harri Filppa.

Instagramissa jaettavien kisaan osallistuvien sarjakuvien pitää olla aikaisemmin julkaisemattomia ja englanniksi tehtyjä. Osallistuja voi vapaasti määritellä sarjakuvansa muodon ja miten se käsittelee annettua teemaa. Kilpailuaika päättyy sunnuntaina 31.10.2021 kello 16.59 Suomen aikaa.

Voittaja julkistetaan Oulun Sarjakuvafestivaalilla 18.11.2021 kello 17.00, myös Suomen aikaa.

Lisätietoja ja tarkat ohjeet Oulun Sarjakuvakeskuksen sivuilla.

Kvaakissa voi keskustella maailmanmestaruuskisoista.