Lokakuun 2021 mangakatsaus

Tästä se taas lähtee, nimittäin tämän kertainen kuukauden mangakatsaus! Saatoin tämän viime kerralla luvata tulevaksi lokakuun kynnyksellä, mutta puolustuksekseni sanon, etten maininnut mitään siitä, millä puolella kynnystä satun olemaan… Tarjolla on jälleen varsin tyylikäs kattaus uutuusmangaa, joihin tälläkin kertaa kuuluu yksi uutuussarja kotosuomella luettavaksi.

SUOMENKIELISET JULKAISUT

Noah 4
  • Noah 4 (Yoshihiro Takahashi, Punainen jättiläinen, ilmestyy pe 8.10.)
  • Kun jälleensynnyin hirviönä 11 (Fuse, Taiki Kawakami & Mitz Vah, Sangatsu Manga, ilm. pe 15.10.)
  • My Hero Academia 19 (Kohei Horikoshi, Sangatsu Manga, ilm. pe 15.10.)
  • Yotsuba&! 3 (Kiyohiko Azuma, Punainen jättiläinen, ilm. pe 15.10., uusintakierros)
  • Astra – Avaruuden haaksirikkoiset 2 (Kenta Shinohara, Sangatsu Manga, ilm. pe 22.10.)
  • Judge 1 (Yoshiki Tonogai, Punainen jättiläinen, ilm. pe. 29.10.)
  • Weathering with You 2 (Makoto Shinkai & Wataru Kubota, Sangatsu Manga, ilm. pe 29.10.)

Uusi suomeksi alkava sarja on siis Yoshiki Tonogain kuusiosainen Judge. Sarjassa eläinnaamioihin pukeutuneet panttivangit joutuvat selviämään lukitusta huoneesta päättämällä joukostaan ne, jotka uhrataan, jotta edes osa vangeista selviää. Judge on saman tekijän sarja kuin suomeksi vuonna 2013 julkaistu toinen selvitymiskamppailu Doubt, joten sen ystävien kannattaa tähän ainakin tarttua!

Judge 1

Jatkuviin sarjoihinkin on tulossa taasen tukku uusia pokkareita. Esimerkiksi Weathering with You aloitti ensimmäisessä osassa yllättävänkin vahvasti ollakseen sovitus samannimisestä elokuvasta. Yleensä en liikoja odota tällaisilta sarjakuvaversioinneilta, mutta tässä Makoto Shinkain työssä alkuteos ei määrää tahtia, vaan manga toimii hienosti omillaan.

Astra: Avaruuden haaksirikkoiset 2
Weathering with You 2

Uusintakierroksella jatkuu lokakuussa Yotsuba&! osan kolme myötä. Kaiken kaikkiaan markkinoiden (oletettavaan) pienuuteen nähden Suomessa julkaistaan varsin kattavasti mangaa, ja uusintojakin siis kannattaa jossain määrin tehdä, mikä on mainio juttu uusille lukijoille. Yotsuba&! on koko Japanin tarjonta huomioiden sitä ykköslaatua, joten toiston uhallakin kehotan kaikkia lukemaan sarjaa viimeistään nyt!

AMERIKAN JULKAISUT

  • Red Flowers (Yoshiharu Tsuge, Drawn & Quarterly, ilm. ti 26.10.)
  • The Walking Cat: A Cat’s-Eye View of the Zombie Apocalypse (Tomo Kitaoka, Seven Seas Entertainment, ilm. ti 26.10.)
Red Flowers
The Walking Cat: A Cat’s-Eye-View of the Zombie Apocalypse

Jenkkien valikoimasta nostan tällä kertaa poikkeuksellisesti vain kaksi julkaisua. Eniten odottamani julkaisu oli lykätty marraskuulle, joten nostellaan sitä sitten tuonnempana.

Mitä lykkäyksiin tulee, niin Yoshiharu Tsugen tuotantoa kokoavan seitsenosaisen kokoelman toinen opus, Red Flowers, on lykkäysten jälkeen vihdoin tulossa ulos kuun lopussa. Gekigan pioneerin lyhyttarinakokoelma keskittyy etenkin sodanjälkeisen Japanin maaseudun kuvaukseen. Luvassa siis, toivon mukaan, tarkkoja ja rosoisia ihmiskuvauksia!

Samana päivänä lokakuun lopussa julkaistaan myös tämän kertainen toinen Amerikan-nosto, eli kissanäkökulman zombiapokalypsiin tarjoava The Walking Cat. Alunperin kolmena pokkarina ilmestynyt sarja julkaistaan englanniksi yksissä kansissa. Ehkä tämän sarjakuvan kautta koemme sen, millaista Robert Nevillen tapaaman koiran elämä oli Mathesonin Olen legenda -kirjassa?

Toivottavasti löysitte lukuvinkkejä, mutta muistakaa olla myös armollisia lompakollenne! Marraskuun tienoilla lisää.