Syyskuun 2021 mangakatsaus

Tervehdys kaiken maailman sarjakuvien ystäville! Tuskin on ehditty tointua elokuusta, joka toi mukanaan niin Yotsuba&!:n osan 15 kuin uutuussarja Astrankin suomalaisten ulottuville, ja nyt olisi jo vuorossa kahden uutuussarjan syyskuu. Tiukkaa tekee pysyä tahdissa mukana, mutta yritetään nyt ainakin. Yksi pitkän tien kulkenut sarjakokonaisuus myös päättyy syyskuun aikana.

SUOMENKIELISET JULKAISUT

Kingdom Hearts Final Mix 1
Weathering with You 1
  • Hamsteripäiväkirjat 5 (Medetai, Sangatsu Manga, ilmestyy pe 3.9., uusintakierros)
  • Weathering with You 1 (Makoto Shinkai & Wataru Kubota, Sangatsu Manga, ilm. pe 3.9.)
  • Kingdom Hearts Final Mix 1 (Shiro Amano, Sangatsu Manga, ilm. ti 7.9.)
  • Valssin aika 2 (Natsumi Ando, Sangatsu Manga, ilm. pe 10.9.)
  • Maaginen suklaapuoti 20 (Rino Mizuho, Sangatsu Manga, ilm. pe 17.9.)
  • One-Punch Man 8 (ONE & Yusuke Murata, Punainen jättiläinen, ilm. pe 17.9.)
  • Tokyo Ghoul:re 16 (Sui Ishida, Punainen jättiläinen, ilm. pe 17.9., sarja päättyy)

Syyskuuta siis vietetään seitsemän kotimaisen julkaisun voimin. Ja näistä kaksi on vielä uutuussarjoja, joten syksy ei voisi paremmin paljon alkaakaan.

Weathering with You antoi hieman odottaa itseään, mutta nyt Makoto Shinkain elokuvan kolmeosaisen mangasovituksen alku on ilmestymässä heti alkukuusta. Kiva päästä koettamaan!

Toinen tuleva uutuus on Kingdom Hearts Final Mix, eli samannimisen pelisarjan sarjakuvasovitus, joka yhdistää päähahmo Soran ympärille tuttuja Disney-hahmoja sekä videopeliporukkaa Final Fantasy -peleistä. Tämän sarjan julkistus oli isomman luokan yllätys, mutta näin mangaa, Disney-juttuja kuin Final Fantasya diggaavalle varsin iloinen ylläri. Mikä vielä hauskempaa, ovat molemmat uutuudet tulossa ulos jo alkukuusta. Enää ei tarvitse kauaa odotella!

Muista julkaisuista erityismaininnan ansaitsee päättyvä sarja, Sui Ishidan Tokyo Ghoul:re, joka on jatkoa jo julkaistulle Tokyo Ghoulille. Kahden sarjan yhteismitaksi tuli 30 pokkaria, joten kunnioitettava julkaisuponnistus oli kyseessä. Niin, ja kannattaa tietysti muistaa Valssin ajan toinen pokkari, jossa Himen ja Tangon tarina jatkuu. (Tästä sarjasta kannattaa myös vilkaista Kvaakin arvio, jos ostospäätöksen tueksi tarvitsee hieman apua.)

Valssin aika 2
Tokyo Ghoul:re 16

AMERIKAN JULKAISUT

Ciguatera 1
Heaven’s Door: Extra Works
Mao 1
  • Ciguatera 1 (Minoru Furuya, Vertical, ilm. ti 7.9.)
  • Mao 1 (Rumiko Takahashi, Viz, ilm. ti 14.9.)
  • Heaven’s Door: Extra Works (Keiichi Koike, Last Gasp, ilm. ke 15.9.)

Atlantin takaisista julkaisuista esittelyn voisi aloittaa vaikka Rumiko Takahashin Inuyas… siis uutuussarjalla Mao. Tässä teoksessa päähenkilö on 1900-luvun alkuvuosikymmenten Taisho-kaudelle aikamatkaava Nanoka, joka tulee vieraassa ajassa manaaja Maon pelastamaksi. Tämän jälkeen matka jatkuukin yhdessä samalla yookaille huutia antaen. Kieltämättä Takahashin uusin sarja tuo tekijän aiemman sarjan Inuyashan mieleen, mutta silti tätäkin sarjaa tekisi mieli kokeilla. Voisi toimia nopean lukemisen kertaviihteenä hyvinkin.

Minoru Furuyan Ciguatera puolestaan sijoittuu hyvin toisenlaiseen ympäristöön, koulukiusatun 17-vuotiaan Yusuken elämään. Kustantaja maalailee sarjasta mestariteosta, mutta vaikka tähän ei yllettäisikään, on kiusaaminen aiheena tärkeä ja sarja ansaitsee noston listalle jo tällä teemallaan.

Kolmas syyskuun nosto on alternativeen keskittyneen amerikkalaisen kustantajan Last Gaspin tuorein japanilainen sarjakuva. Alunperin viime vuodelle kaavailtu Heaven’s Door: Extra Works tarjoaa ensimmäisen kunnollisen kattauksen Keiichi Koiken mielikuviteksillisia tarinoita englanniksi. Julkaisun kaksisataa sivua sisältävät kaksitoista lyhyttä scifi-tarinaa, eikä kanteen valittu sienipilvi lupaa välttämättä helppoa menoa…

Jatkamme samaa rataa taas lokakuun kynnyksellä!