Heinäkuun 2021 mangakatsaus

On jo kolmannen Kvaakin mangakatsauksen aika! Heinäkuun myötä vuosi kääntyy toiselle puolikkaalleen ja suomalaisessa mangamaailmassakin alkaa tapahtua uutuuksien saralla muutaman tässä suhteessa hiljaisemman kuukauden jälkeen. Mikä voisi paremmin sopia kesään kuin täysin uuteen sarjaan tutustuminen?

SUOMENKIELISET JULKAISUT

Alkava keskikesä tarjoaa oikein muikean kattauksen lomalukemista ja hyvin erilaisiin lukutarpeisiin ja lukumakuihin. Kaikkiaan kahdeksan pokkaria ei näinä aikoina ole lainkaan hullummin. Kyllä kelpaa!

Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 8
Hamsteripäiväkirjat 4

Monen mieleen lienee se, että Maagisen suklaapuodin osa 19 ilmestyy nyt suomeksi, sillä onhan edellisen pokkarin tulosta jo yli puoli vuotta. Täytyypä ottaa tämä sarja uuteen kokeiluun lähiaikoina, sillä olen totta puhuen hiukkasen yllättynyt sarjan venymisestä jo lähes pariinkymmeneen osaan.

Titaanien sota lähenee loppuaan jo Suomessakin, sillä sarjan toiseksi viimeinen osa julkaistaan heinäkuun lopussa. Yhden supersuositun sarjan aika alkaa siis olla käsillä, mutta mennään nyt heinäkuun tärkeimpään nostoon.

Valssin aika on kolmen pokkarin mittainen, romanttinen, tanssin ympärille keskittyvä sarja. Päähenkilöparina sarjassa ovat luokkakaverukset, joiden suhde tanssisalin puolella on opettajan ja oppilaan muodossa. Tanssiin (ja ehkä toisiinsa?) keskittymistä kuitenkin hidastaa toisen haluttomuus tulla yhdistetyksi tanssiharrastukseen.

Idealtaan perinteinen Valssin aika on Suomen oloissa tervetullut lisä, sillä siinä näyttävät yhdistyvän romantiikka ja urheilu vailla yliluonnollisia elementtejä. Samantyyppinen, varsin onnistunut sarja oli aiemmin esimerkiksi vuosina 2018-2019 suomeksi julkaistu Jumping, jossa romanssi yllätti hevosurheilun parissa.

Tässäpä vielä kootusti heinäkuun julkaisut:

 • Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 8 (Yana Toboso, Punainen jättiläinen, ilmestyy pe 2.7., uusintajulkaisu)
 • Hamsteripäiväkirjat 4 (Medetai, Sangatsu Manga, ilmestyy pe 9.7., uusintajulkaisu)
 • Maaginen suklaapuoti 19 (Rino Mizuho, Sangatsu Manga, ilm. pe 9.7.)
 • Valssin aika 1 (Natsumi Ando, Sangatsu Manga, ilm. pe 16.7.)
 • One-Punch Man 7 (ONE & Yusuke Murata, Punainen jättiläinen, ilm. 23.7.)
 • Patriootti Moriarty 13 (Ryoichi Takeuchi & Hikaru Miyoshi, Punainen jättiläinen, ilm. pe 23.7.)
 • Tokyo Ghoul:re 15 (Sui Ishida, Punainen jättiläinen, ilm. pe 23.7.)
 • Titaanien sota 33 (Hajime Isayama, Sangatsu Manga, ilm. pe 30.7.)
Maaginen suklaapuoti 19
Titaanien sota 33

Valssin aika 1

AMERIKAN MAILTA

No. 5 osa 1
Captivated, by You
Blue Giant 5-6

 • No. 5 vol 1 (Taiyo Matsumoto, Viz, ilmestyy ti 20.7.)
 • Blue Giant 5-6 omnibus (Shinichi Ishizuka, Seven Seas Entertainment, ilm. ti 27.7.)
 • Captivated, by You (Yama Wayama, Yen Press, ilm. ti 27.7.)

Yen Press ei kustantajana tavallisesti hätyyttele Pohjois-Amerikan mangamyyntilistojen kärkisijoja, mutta osaavat he tehdä erittäin kiinnostavia valintoja yksiosaisten julkaisujen suhteen. Esimerkiksi vastikään julkistettu Eisner-palkintoehdokas, omaelämäkerrallinen I Don’t Know How to Give Birth! ja aiemmin tänä vuonna julkaistu Do You Like the Nerdy Nurse? ovat etukäteen tuntemattomampia, mutta erittäin hyvännäköisiä julkaisuvalintoja. Nyt samaan listaan voi lisätä myös Yama Wayaman Koulumaailmaan sijoittuvan manganovellikokoelman Captivated, by You. Komealta näyttää!

Taiyo Matsumoton No. 5 on viime kuussa esiin nostetun Fist of the North Starin tavoin sarja, jonka uudelleenlämmittelyä Viz on päättänyt vuosien jälkeen koettaa. Matsumoton omintakeisella taiteella kuorrutettu sarja on psykedeelinen science fiction -kuvaus autiomaan täyttämästä maailmasta. Ehkä aika on nyt kypsä tällekin sarjalle.

Kolmas nosto on Blue Giant -sarjan kolmas omnibus-julkaisu, joka sisältää sarjan pokkarit viisi ja kuusi. Blue Giantia elävämpää ei musiikin kuvaus voisi sarjakuvassa enää olla ja jazzin voi lähes kuulla ja sen syövereihin upota tässä aivan liian vähälle huomiolle jääneessä kultakimpaleessa. Jos ette sitä vielä ole tehneet, on nyt aika koettaa tätä sarjaa!

Kiitos seurasta ja huomiosta, palataan jälleen aiheeseen kun elokuu on ajankohtainen.