Romuchi – Curiotelias

Kuningaspari murhataan, ja tekijät yhytetään rikospaikalla. Heidät tunnistetaan, mutta mies ja nainen – jotka nimitetään myöhemmin murhapariksi – pakenee jäljettömiin.

Kahdeksan vuotta verityöstä ja tieto murhaparin paikallistamisesta kantautuu Benjin korviin. Asia koskettaa Benjiä muita enemmän, koska kyseessä ovat hänen vanhempansa. Vihoissaan poika suuntaa vanhempiensa kannoille saattaakseen nämä vastuuseen paitsi teoistaan myös lapsensa hylkäämisestä.

Sarjan päähenkilöt kiistelevät matkasuunnitelmistaan

Synkeästä lähtötilanteestaan Curiotelias siirtyy poukkoilevaan, kevythenkiseen seikkailuun. Tarina kulkee sujuvasti asiaankuuluvine mangahulinoineen.

Benjin matkaan liittyy varsin geneerinen hahmokatras, mikä ei niin vaivaa koska hahmosuunnittelu on yleisellä tasolla osunut nappiin. Taustamaailmassa, erityisesti maisemissa, on nintendomaista peliestetiikkaa.

Tietokoneella viimeistelty kokonaisvaikutelma on pääsääntöisesti huoliteltu pois lukien viivapiirrossivut sarjan alussa. Lisäksi luonnosteltuihin hahmoihin turvautumista ei myöhemminkään julkaisutahdin ylläpitämiseksi voi tuomita. Kuvien taustoilla on tasapainoisesti silmäiltävää, mutta kiitettävästi sivujen täyte ei kilpaile etualasta.

Kolmen sankarin joukko suuntaa reippaasti seikkailuun

Silmä seuraa toisinaan puhekuplia vastoin totuttua siten, että katse tavanomaisen sahaamisen sijaan tekee puoli sivua laajan kierroksen myötäpäivään. Erikoisten volttien suunnittelu on käynyt tekijältä varsin luontevasti, vaikka lukusuunta kierroksen aikana jopa vaihtuu päinvastaiseksi.

Sarjan runsaan 300 sivun aikana päähenkilöä ajava taustamotiivi saa tuekseen mysteerejä noitien sekä niiden metsästäjien muodossa.

Sanat on ladottu huolitellummin englanninkieliseen versioon, mutta sarjaa voi ilahduttavasti seurata myös suomeksi Comic Fury -palvelussa.


Kuvat @ Romuchi

Keskustele Curiotelias-sarjasta Kvaakissa.