Jassoja ihan Sikana Kanneltalossa

Jasso-kissa ja Sika-sarjan eläimet hallitsevat Kanneltalon galleriaa 20.9 asti. Julia Vuoren ja Jii Roikosen pirtsakat luontokappaleet kurkkivat seiniltä ja kolmiulotteisina omissa aitauksissaan. Mäyrä ja Tapiiri Suru ovat pistäneet sokeripatsaan veistoskilpailun pystyyn. Moninkertaistunut Jasso häntineen rokkaa, pelaa ja bodaa yksiössään.

Sian huone ja Jasson soppi ovat pikkutarkan uljaasti toteutettuja. Kiitos tästä kuuluu paitsi taiteilijoille, myös Tiina-Riikka Rauhalalle, joka vain kahdessa päivässä johti Sika ja Jasso –näyttelyn pystytystyön alusta loppuun.

Hymy loistaa niin lasten kuin aikuisten kasvoilla näyttelyä tutkaillessa. Hahmot ovat riemukkaita ja rakastettavan elinvoimaisia. Mukana on paljon täysin uniikkia tavaraa, kuten PEZ-Jasso, sekä originaaleja tuoreista teoksista Sika ja värit sekä Sika ja tunteet (Otava).

Jasso nurkissa (Tammi) – kirjan sivuja ei ole varsinaisesti esillä, mutta muuten Jasson toimintapainotteinen kirjasto esittäytyy. Bodaa Arnoldin kanssa!
Minun Dingoni, ja Erich von Dänikenin Vieraita avaruudesta ovat innoittaneet monia Jassojuttuja.

Julia Vuoren hahmoissa on jotakin muumimaista. Samaa hellyytävyyttä ja ajattomuutta vailla siirappia. Varsinkin Sika ja tunteet vie katsojansa/lukijan todella mukanaan, se on erinomainen esimerkki taidolla ja rakkaudella tehdystä lasten kuvakirjasta.

Tämä näyttely ei jätä kylmäksi, jopa esite on pieni taideteos. Se esittelee luonnoksia ynnä tarjoilee muuten tietoa hahmoista ja tekijöistä, sekä on lisäksi mainio huba- ja puuhavihkonen.

Kuvat:
1. Jasso tykittää avaruuteen!
2. ”Ei klähmitä jassostaffia, tämä liimapyssy on ladattu”, toteaa Jii.
3. Julia Vuori osallistui Suru-tapiirin ja Mäyrän sokeripalakesteihin.

4. Sika, Lehmä ja Pingviini ihastelivat näyttelyä.

5. Jasso on rok!

6. Julia Vuori tallensi hahmojensa tanssahtelun.

7. Kannanotto kvaakin kahvikeskusteluun? Maailman vahvin kahvi in person.

Kanneltalo