Tampere Kuplii verkossa

Tänä vuonna Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalit pidetään verkossa. Pääosa ohjelmasta esitetään viikonloppuna, mutta sarjakuvien maailmaan voi sukeltaa jo tänään Tampereen kaupunginkirjaston tuottamalla ohjelmalla.

Perinteisesti Tampere Kuplii on järjestetty maaliskuun lopulla. Vallitsevan tartuntatautitilanteen vuoksi järjestäjät ovat siirtäneet tapahtumaa muutaman kuukauden eteenpäin. Festivaali on silti kokonaan etätapahtuma.

Kirjasto Kupliissa jututetaan pirkanmaalaisia sarjakuvataiteilijoita Jenna Oldénia ja Tommi Musturia. He kertovat omista teoksistaan ja laajemminkin nykysarjakuvan tekemisestä ja julkaisutavoista. Keskustelua johdattavat sarjakuvan läänintaiteilija Ville Pirinen ja kirjastonhoitaja Ismo Santala. Haastattelu katsottavissa Tampereen kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla kello 17 alkaen.

Perjantaina virtuaalilähetys tulee Oulusta, jossa julkistetaan Oulun taidekoulun, Limingan taidekoulun ja Komin tasavallassa sijaitsevan Syktyvkarin kaupungin nuorten taiteilijoiden yhdessä ja erikseen tekemiä sarjakuva-albumeja. Kaikkiaan julkistettavia teoksia on neljä. Ohjelman aluksi Sarjakuvantekijät ry luovuttaa Vuoden sarjakuvateko -palkinnon Limingan taidekoululle. Palkinnon luovuttaa sarjakuvaneuvos Ilpo Koskela ja sen vastaanottavat sarjakuvaopettajat Mikko Jylhä ja Tessa Astre.

Lauantain ohjelma alkaa Sarjakuva-Finlandia -voittajan Pauli Kallion haastattelulla. Iltapäivän mittaan jututetaan muun muassa Kati Kovácsia ja Tiitu Takaloa. Päivän päättävät Cosplay show ja Animemusiikkivideokilpailu.

Pyhäpäivän ratoksi on heti kirkonmenojen jälkeen luvassa keskustelua Mika Lietzénin Taipumattomasta Tannerista. Ohjelmassa on myös Hugo-finalisti Rosi Kämpe ja festivaalin kunniavieras Miguel Francisco.

Koko ohjelma Tampere Kupliin sivuilla.

Festivaalitunnelmista voi keskustella Kvaakissa.