WSOY:n kirjallisuussäätiöltä tukea sarjakuvallekin

WSOY:n kirjallisuussäätiön vuoden 2021 apurahat on jaettu. Sarjakuvataiteilijoille apurahoja annettiin kuusi, yhteensä 24 000 euroa. Kaikkiaan apurahoja jaettiin 214 kappaletta, yhteensä 1 059 600 euron arvosta.

Vuonna 1942 perustettu Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiö on maamme suurimpia kirjallisuutta tukevia säätiöitä. Tällä kertaa tuetut sarjakuvataiteilijat olivat Taina Hakala, Juliana Hyrri, Lauri Taneli Lassila, Hanneriina Moisseinen, Kari Puikkonen ja Tiia Salmelin. Kukin sai 3000-6000 euroa hankkeelleen.

“Poikkeusajat tuottivat runsaasti hyvin perusteltuja ja kunnianhimoisia hakemuksia”, totesi puheenjohtaja Kai Häggman kirjallisuussäätiön tiedotteessa.

Tukea saaneista Taina Hakalalla on työn alla Helene Schjerfbeckiä käsittelevä sarjakuva. Artikkelin kuva on Hakalan Helenen toive -minizinestä (2019).

Kvaak toivottaa työn iloa!