Anarkiaa rivitaloyhteisössä

Nimimerkki ZePi kertoo juuri ilmestyneessä esikoisalbumissaan rivarielämästä, mutta ei aivan tavallisesta sellaisesta. Naapurin läheisyys käy sietämättömäksi ja käämit palavat yksi toisensa jälkeen. Tai itse asiassahan monessa tapauksessahan rivarielämä on sellaista.

RIVARI-albumin tekijä ZePi kertoo olevansa 30-vuotias äijä Jokelasta ja itseoppinut töhertelijä. Amatöörimäiseltä jälki vaikuttaakin, mutta menon hurjuus korvaa pienet puutteet. Albumissa kerrotaan rivitaloyhteisöstä jossa asuu jos minkälaista naapurin painajaista. Uskovaiset, prätkäjengiläiset, juopot, skinit, hiphopparit, takatukkaiset ja etniset vähemmistöt – ne ovat kaikki mukana. Ja näiden naapurusten yhteenotoista albumin tapahtumat sitten koostuvatkin.

Albumi koostuu useista lyhyistä tarinoista, vaikka niissäkin tapahtuu paljon toisistaan suoranaisesti riippumattomia asioita, mutta kaikki tapahtumat sijoittuvat samaan rivitaloyhteisöön. Mies kertoo kimmokkeen albumin syntyyn tulleen naapureistaan, mutta ei kai Jokelassa näin rajua menoa ole?

Oikein lupaava esikoisalbumi, säpinää ja hulppeita tilanteita ei tosiaan puutu. Jonkinlaista punaista lankaa ja juonentapaista kannattaa vain miettiä seuraavaan julkaisuun. Kannattaa kuitenkin nyt jo tutustua HD-Ozzyn, Takis-Masan ja kumppaneiden sekoiluun jos arvostaa hurttia huumoria.

Lukijan ei pidä sekoittaa nimimerkkiä ranskankielisen kielialueen viime aikojen suurmenestykseen, Titeufin tekijään, nimimerkkiin Zep, jolta on jo viisi albumia tullut suomeksikin.

RIVARI …ja hermot menee
Pilot-kustannus Oy
ISBN 952-464-194-1
liimanid., pehmeäk.
Sivuja: 56 siv.
Hinta: 16,30 e

Tekijän kotisivu

Tilaukset kustantajalta

Albumi on myös saatavana kirjakaupoista kautta maan.

Yksi vastaus artikkeliin “Anarkiaa rivitaloyhteisössä”

  1. Ma en oikein päässy kiinni tähän. Tuntuu, että olisi tekijä saanut hieman hioa näitä jutuja ennen niiden painamista.

Kommentit on suljettu.