Tällä viikolla sarjakuvissa #33

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Epäsäännöllisen säännöllinen palsta on nyt palannut kesälomilta. Minä olen Otto Sinisalo, uutisankkurinne tällä viikolla.

Painokelvotonta muttei julkaisukelvotonta

Turun Taideakatemian piirrustuskoulu ja animaatiolinja järjestivät keväällä kahden viikonlopun mittaisen sarjakuvatyöpajan, jossa työstettiin sarjakuvaa suoraan näyttelytilaan painetun muodon sijaan. Työpajan tuloksena syntyneet työt on koottu Painokelvotonta sarjakuvaa –näyttelyyn. Näyttely on esillä 22. elokuuta asti Köysiratagalleriassa, Linnankatu 54-60. Galleria on auki joka päivä kello 12 – 17.

Lähde: Turun sanomat.

Maasikaa ilmaiseksi

Hiljattain Cerebus-suurtyönsä päättäynyt Dave Sim on tehnyt kiinnostavan tarjouksen: hän tarjoaa ilmaisia Cerebuksen numeroita kaikille, jotka vaivautuvat kirjoittamaan hänelle kirjeen – siis oikean kirjeen, ei sähköpostia. Sim lupaa lähettää ilman postikuluja nimikirjoitetun Cerebus-lehden jokaiselle kirjoittajalle, joka mainitsee tarjouksen kirjeessään. Sim haluaa nähdä, moniko netin käyttäjä on valmis tekemään muutakin kuin passiivisesti klikkailemaan linkkejä.

Ilkeämpi kirjoittaja sanoisi tähän jotakin häiriintyneiden ihmisten hyväksikäytön moraalittomuudesta, mutta minäpä annan osoitteen, johon kerjuukirjeitä voi lähettää:

Aardvark Vanaheim, Inc
P.O. Box 1674 Station C
Kitchener, Ontario, Canada N2G 4R2

Lähde: Neil Gaiman

Uutuushylly

Mustanaamion kakkossarjat vaikuttavat edelleen laadullaan. Uusimassa numerossa (17/2004) nähdään Franquinin Pikoa ja Fantasiota sekä Benito Jacovittin parodista Zorry Kidia. Sääli vain, että lehdessä on edelleen Mustanaamio.

Uusimmassa Spider-manissa (8/2004) nähdään J. M. Straczynskin kirjoittamia ja John Romita Jr:n kuvittamia tarinoita. Ensimmäisessä vietetään iltapäivä May-tädin seurassa ja toisessa Hämähäkkimies käy kahvilla räätälin kanssa. Miten niin ”kuulostaa tylsältä”?

Ulkomailta Suomen erikoisliikkeisiin on saapunut Bone: One Volume Edition. Kyseessä on siis Suomessa Luupäinä tunnettu Jeff Smithin kehuttu ja palkittu sarjakuva kaikenikäisille. Nyt Bonen kaikki 50 numeroa löytyvät sullottuna yhteen yli 1300-sivuiseen laitokseen.

Minulla on se pöydälläni ja voi hyvä luoja se massiviinen. Olen pahoillani, (Luupäitä suomeksi julkaissut) Like-kustannus, mutta viisikymmentä euroa koko sarjasta ja kirjasta, jolla voisi helposti tappaa miehen on hämmästyttävä hinta-laatusuhde. Tällä järkäleellä kelpaa ahdistella syksyllä Helsingin sarjakuvafestivaaleille saapuvaa Smithia.

Nettiruudut

Jos ette vielä ole, käykää vilkaisemassa Christopher Nolanin ohjaaman Batman Begins –elokuvan traileri. Minä ainakin sotkin housuni.

Polttaa sarjakuva miestä

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

6 vastausta artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #33”

  1. Näkyi olevan uudi DB taas kiodkilla. Son Goku painii edelleen ”maailman vahvin mies” -kisoissa…

  2. Bone: One Volume Edition lähtee piakkoin tilaukseen. Kuulostaa melkoiselta järkäleeltä.

  3. Uudemmassa DB:ssä on vain yksi räävitön vitsi, joka ei ole häävi. DBZ:aan aletaan kohta mennä, kun Piccolo tulee kuvioihin.

  4. Tänään tuli kirje Kanadasta. Dave oli vaivautunut jopa piirtämään kanteen nätin kuvan.

Kommentit on suljettu.