Toukokuun 2021 mangakatsaus

Kun Harakan varpaat -blogini hiljaiselonsa myötä lopulta löysi tiensä osaksi Kvaakin arkistoa, päädyin siihen tulokseen, että ehkä kirjoittajankin on aika palata Kvaakin riveihin muutoinkin kuin satunnaisena foorumikeskustelijana. Arvosteluja saatan tulevaisuudessa Kvaakiin kirjoittaa, mutta ainakin tämä uusi alku on hieno mahdollisuus tuoda esiin Harakan varpaiden suosituin sisältö, eli kuukausikatsaukset Suomessa ja hieman muuallakin julkaistavista uutuusmangoista.

Joten eipä muuta kuin itse asiaan! Toukokuu näyttäytyy melkoisena perustason kuukautena mangatarjontansa osalta. Toisin sanoen kiinnostavaa luettavaa löytyy moneen makuun ja onpa kirsikkana kakun päällä tarjota myös yksi vuoden julkaisutauon jälkeen paluun tekevä demonihupailukin. Määrällä ei toukokuussa juhlita, mutta ainakin kiireisempikin ehtii kaiken lukea niin halutessaan.

SUOMENKIELISET JULKAISUT

Kaikki neljä toukokuun aikana Suomessa markettien hyllyihin lykättävistä pokkareista ovat jatkuvia sarjoja. Hamsteripäiväkirjojen uusintakierros yltää jo puoleen väliin ja Gabriel Dropout jatkuu viimein vuoden hiljaiselon jälkeen. Pitkän odottelun hyvänä puolena on se, että vastaavasti sarjan kymmenennen osan julkaisupäivä on sekin jo ilmoitettu elokuulle.

Joten tässäpä kuun loppuun painottuvat suomenkieliset mangajulkaisut kootusti:

  • Hamsteripäiväkirjat 3 (Medetai, Sangatsu Manga, ilmestyy pe 14.5.)
  • Gabriel Dropout 9 (ukami, Sangatsu Manga, ilm. pe 28.5.)
  • One-Punch Man 6 (ONE & Yusuke Murata, Punainen jättiläinen, ilm. pe 28.5.)
  • Tokyo Ghoul:re 14 (Sui Ishida, Punainen jättiläinen, ilm. pe 28.5.)

Huom! Listauksessa alunperin mainittu One Piece 97 ilmestyykin kesäkuussa ja päätyi tähän juttuun julkaisijan virheellisen päivämäärän myötä. Odottavan aika on pitkä, mutta päättyy kärsivällisyydellä.

One Piece 97 (Huom! Ilmestyykin vasta
kesäkuussa.)
Gabriel Dropout 9

AMERIKAN MAILTA

Atlantin tuolta puolen valitsin kolme kiinnostavaa julkaisua, joiden olemassaolosta mangan lukijoiden – ja miksei muidenkin – on hyvä olla tietoinen.

  • The Rose of Versailles 5 (Riyoko Ikeda, Udon Entertainment, ilm. ti 4.5.)
  • I Think Our Son Is Gay 1 (Okura, Square Enix Manga, ilm. ti 11.5.)
  • My Alcoholic Escape from Reality (Nagata Kabi, Seven Seas, ilm. ti 11.5.)

Riyoko Ikedan komea kovakantinen 1970-luvun klassikko The Rose of Versailles päättyy viidenteen osaan, jossa jo siirrytään pääsarjan tuolle puolen ja julkaistaan neljä 1980-luvulla ilmestynyttä sivutarinaa. Nyt jos koskaan on aika tarttua tähän merkkijulkaisuun ennen kuin sarjan painos on myyty loppuun.

Toukokuun toinen valinta – I Think Our Son Is Gay – on tuore, tähän mennessä Japanissa kolmen osan mittaan ehtinyt, komediamanga seksuaalisuuttaan etsivästä koulunuori Hirokista ja tämän perheestä. Toivottavasti sarjan kepeä ulkokuori ja tärkeä aihe kohtaavat onnistuneesti.

Nagata Kabi on monelle tuttu tekijä etenkin paljon kehutusta teoksesta My Lesbian Experience with Loneliness. Nyt julkaisuvuoron saa tekijän alkoholintäyteisestä ja sairaalaan johtaneesta romahduksesta kertova teos My Alcoholic Escape from Reality.

My Alcoholic Escape from Reality
I Think Our Son Is Gay 1

Uusi mangakatsaus saatavilla taas kesäkuun tienoilla!