Tällä viikolla sarjakuvissa #32

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin.

Älä astu MoCCAnahkakengilleni

New Yorkilaisesessa MoCCA-museossa (Museum of Comic and Cartoon Art) järjestetään tänä viikonloppuna kolmas MoCCA Art Festival -taidetapahtuma. Tapahtuma kerää sankoin joukon vaihtoehtosarjakuvan tekijöitä esittelemään töitään.

MoCCA-festivaaleilla jaetaan Harvey-palkinnot ja sen päävieraana on Neil Gaiman. Tänä vuonna festivaaleilla jaettavan MoCCA Art Festival Award -palkinnon saa Roz Chast, 1970-luvulta asti sarjakuvia ja pilapiirroksia muun muassa New Yorkeriin tehnyt piirtäjä.

Lisätietoja: MoCCA-festarisivut

Übermench

Teräsmies on olemassa ja hän on saksalainen, kertoi New England Journal of Medicine viime torstaina.

Alle viisivuotias saksalaispoika pystyy kannattelemaan suoralla kädellä kolmikiloisia painoja. Hän on kaksi kertaa lihaksikkaampi ja rasva-arvoiltaan puolet alhaisempi kuin ikätoverinsa. Syyksi lapsen poikkeukselliseen lihasvoimaan on DNA-tutkimuksissa paljastunut lihaksien kasvua edistävä mutaatio.

Kyseessä on ensimmäinen löydetty mutaatio laatuaan. Pojan mutatoitunut DNA-segmentti estää lihaskasvua estävän myostatin-proteiinin tuotannon. Tiedemiehet uskovat, että löytö voi johtaa lihasssurkastumaa ehkäiseviin lääkkeisiin sekä väärinkäytettynä lihasmassaa kasvattaviin doping-aineisiin.

Tervetuloa tulevaisuuten, lapset. Ihmeellisempää kuin sarjakuva.

Lähde: Dailycamera.com

Goodness gracious me – Spider-man!

Hämähäkkimies keksitään uudestaan – Intiassa (kuva 2). Hämähäkkimieshahmon oikeudet Intiassa omistava Gotham Comics aloittaa elokuussa Intialaiselle yleisölle muokatun Hämähäkkimiehen julkaisun. Intian Hämähäkkimies on Pavitr Prabhakar, Bomabylainen supersankari, joka saa voimansa joogilta. Pressitiedote ei kerro onko joogi radioaktiivinen tai pureeko se Pavitria.

Sarjakuvaa julkaistaan aluksi neljä lehtä viidellä eri kielellä. Hämähäkkimies on jo valmiiksi hahmona suosittu Intiassa sillä vuoden 2002 filmatisointi rikkoi yleisöennätyksiä lähes miljardin ihmisen maassa.

Lähde: telegraph.co.uk

Uutuushylly

Hetken hiljaisuus, jos saan pyytää, Witchblade/Darkness –antologialehden muistolle.

Älkää naurako. Hyvä on, naurakaa pois.

Top Cow –kustantamon sarjakuvia sisältänyt Witchblade/Darkness päättyy siis numeroon 4/2004, joka on myynnissä nyt. Kyseessä on samanlainen haiseva läjä kuin aiemmatkin sarjan lehdet. Aiheesta keskustellaan Kvaakin foorumeilla.

Kioskien hyllyiltä löytyy tällä hetkellä uudet osat molemmista säännöllisesti ilmestyvistä manga-sarjoista. Sangatsu mangan Dragon Ballista ulkona on osa 10, Egmontin Ranmasta puolestaan osa 8.

Nettiruudut

Kvaakin pitkäaikainen sisällöntuottaja ja foorumin moderaattori Rami Rautkorpi on palannut piirtopöytänsä ääreen. Hän on myös nähtävästi mennyt järjiltään. Hyvällä tavalla.

Tämä saattaa olla paras koskaan keksitty asia ihmiskunnan historiassa ikinä. Ei lapsille. Linkin löysi Ilja Rautsi. Paina selaimen päivitä-painiketta, niin sarja vaihtuu.

Sarjakuvan humppa

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Hyvää juhannusta, lukijat. Älkää polttako mitään mitä minä en polttaisi.

Yksi vastaus artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #32”

  1. Syyllistyn oikeastaan pilkunnysväykseen, mutta pakko kommentoida tähän asenteellisuuden vähentämiseksi maailmasta. Lihasmassan kasvattaminen Myostatiinin tuotannon pienentämisellä on havainnon oikeanlaista käyttämistä. Kyse kun kuitenkin on lihaksiston määrään liittyvästä havainnosta.

Kommentit on suljettu.