Tällä viikolla sarjakuvissa #31

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin.

Helvetti jäätyy

Mike Mignolan sarjakuvaan perustuva Hellboy-filmatisointi nousi ensi-iltaviikollaan Finnkinon tilastoissa kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi. Hellboyta suositumpia olivat kesäspektaakkelit The Day After Tomorrow ja Troija.

Egmont kustannus aikoo julkaista Hellboy-sarjakuvaa suomeksi syyskuussa. Kustannussyitä Mignolan humoristinen kauhusarjakuva nähdään Suomessa mustavalkoisena. Asiasta kertoi Asko Alanen Helsingin sanomissa 11.6.

Uutuushylly

Uusi Sarjari on ilmestynyt. Numerossa 62 teemana on ”Mammona – rahavalta”. Antologiassa nähdään jälleen Tampereen sarjakuvaseuran vakitekijöitä kuten Nalle Virolaista, Pekka Mannista, Hannu Mänttäriä ja Johanna Sinisaloa sekä joukkoa nuorempia tekijöitä, kuten esiemerkiksi Marko-Latva Nikkolaa (ks. kuva 1). Lisätietoja julkaisusta löytyy Tampereen sarjakuvaseuran sivuilta.

Jatko-osa Anne Muhosen Ada-sarjakuvalle on valmistunut (kuva 2). Nuoren rokkarinaisen edesottamuksista kertova albumi Ada – Pohjan kruunu jatkaa edeltäjänsä linjoilla. Lisätietoja ja tilausohjeet löytyvät Adan kotisivuilta.

Egmont on puolestaan julkaissut uuden DC-spesiaalin. Aiemmista numeroista poiketen tällä kertaa nähdään vain yksi tarina, Michael Uslanin kirjoittama ja Peter Snejbjergin kuvittama Batman-sarjakuva. Kyseessä on viehko Elseworlds-vaihtoehtohistoria, jossa Bruce Wayne liittyy etsivien salaseuraan 30-luvun lopulla. Mukana on myös Snejbjergin haastattelu. Mieshän saapuu tänä vuonna vieraaksi Helsingin sarjakuvafestivaaleille.

Nettiruudut

Tällä viikolla Kvaakissa on julkaistu Vesa Vitikaisen kolumni sarjakuvafilmatisointien vastaanotossa suomalaisessa lehdistössä.

Uusi sarjakuva uhkaa

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Reima Mäkiselle.

Yksi vastaus artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #31”

  1. Jalavan toinen Star Wars -alppari Petturin peli ilmestyi kanssa tässä pari viikkoa sitten.

Kommentit on suljettu.