LIMINGAN TAIDEKOULU (sarjakuvalinjalaisen silmin)

Limingan taidekoulussa juodaan kahvia, hankitaan päänsärkyä väriopilla ja hengitetään grafiikan höyryjä. Kaiken tämän lisäksi pohjoisessa opinahjossa opiskellaan toki myös ahkerasti – ja tuotetaan mielenkiintoisia sarjakuvia.

LIMINGAN TAIDEKOULU (sarjakuvalinjalaisen silmin)
Taide ja teksti: Aura Ijäs
Suunnittelu: Keijo Ahlqvist

Miten tehdä koulun esittely sarjakuvan avuin niin, ettei esitteestä tule turhan jäyheä faktatietotiiliskivi tai toisaalta myöskään liian lepsu insideläppä? Siinäpä kysymys. Limingan taidekoulun toisen vuoden opiskelija, Aura Ijäs tarttui opinnäytetyönään tähän hankalahkoon tehtävään ja suoriutui missiostaan melko hyvin.

Lehtinen esittelee koulun sarjakuva-, kuvataide ja animaatiolinjat – sekä tietysti keittiön – kevyen hupaisalla tyylillä, jossa sinne tänne on ripoteltu oikeastikin merkittäviä oppeja. Vai mitä sanotte maalauksen opettaja Hannu Lukinin toteamuksesta: ”Jos joku haukkuu teiän työtä, niin ajatelkaa vaan, että arvostelija on täys kusipää”? Mahtavaa, sarjakuvantekijänä tämä kannattaa aina muistaa.

Ijäksen selkeä, mangavaikutteinen piirrosjälki on helppolukuista ja kuvakerronta etenee melko vaivattomasti. Tosin joissain kohdin asioita toistetaan ehkä turhan usein ja turhan pitkään, mikä saa kerrontaan hieman ”hötöisen” vaikutelman.

40-sivuisesta esitesarjakuvasta saa siis kyllä perustiedot Limingan taidekoulun toiminnasta, mutta syvällisemmin sarjakuvan salat ja vitsit avautunevat jo koulun käyneille.

Esite on luettavissa myös Limingan taidekoulun sivuilla: http://www.limingantaidekoulu.com/esite/sarjisesite.htm