Jatta ja Inna – Heartblood

Haltija Asta parantaa kaurisihmisten haavoittaman ihmissusi Teyenon, joka johdattaa pelastajansa susien kylään. Tätä ennen naisten välille ehtii muodostua tunneside, mutta Astaa odottaa yllättävä pettymys, sillä hän kohtaa naarassuden kumppanin!

Astan hymyilee jännittyneenä

Susiyhteisön parinmuodostus ei perustu romanttiselle rakkaudelle, ja susinaaraan kumppani antaa sanoin ymmärtää hyväksyvänsä suhteen. Kuitenkin rotujen välisistä liitoista varoitetaan ankarasti, sillä moni suden rinnalleen valinnut on kuollut kumppaninsa raatelemana. Onnen tiellä on myös Teyenon velvollisuudentunto yhteisöään kohtaan.

Jatta ja Inna julkaisevat etu- ja lempinimillään. Työ heidän välillään jakautuu siten, että Jatta kuvittaa ja Inna käsikirjoittaa. Tekijät eivät hylänneet sarjaansa siitä huolimatta, ettei rahapalkintoa irronnut sarjalle 2018.

Heartblood poikkeaa verkkosarjojen valtavirrasta verkkaisen julkaisutahtinsa osin. Käsikirjoitus on kuitenkin julkaisualustansa perustasoon nähden kompressoitu, ja siitä syystä vähälukuinen määrä episodeja kestää jopa tavanomaisen reippaalla lukutahdilla hyvän tovin.

Teyeno susimuodossa

Kamppailu susimuodossa käydään verettömästi, ja naisten romanssi esiintyy sivuilla halauksina; kuvitustyyli ei käsikirjoituksen sävyä noudattaen ole yltiöromanttinen. Harmaasävyjen lisäksi värejä esitetään ruudulla tehokeinona, mistä esimerkkinä lukija voi ”nähdä” tuoksujäljen väreinä ilmassa. Tähtitaivasta ja lehviä on luotu myös tietokoneella, mutta taustoja ei sovi tarkastella suurella näytöllä kriittisin silmin – sarja on tarkoitettu yksiselitteisesti mobiililaitteille.

Heartblood on englanninkielinen, ja sitä voi seurata Webtoon-palvelussa.


Kuvat © Jatta S. ja Inna S.

Keskustele Heartblood-sarjasta Kvaakissa.