Anni K. – The Witch Door

Katariina on työpaikallaan kiusattu hoitaja, joka jää sairaslomalle loppuunpalamisen vuoksi. Kotiin saapuessa hän tutustuu uuteen naapuriinsa. Jousia Muotka on henkiopas pohjoisesta, jonka värikkääseen tuttavapiiriin kuuluu myös Lintukodon velho.

Katariina on työpaikallaan vaikeuksissa

Vapaalla Katariina ei kykene kohtaamaan kiusaajaansa. Tapahtuneen aiheuttaman ahdistuskohtauksen alhosta hän nostaa itsensä naapurinsa herättämän uteliaisuuden ajamana. Jousian velhoystävät ovat monenkirjavaa joukkoa, mutta kaikki suhtautuvat Katariinaan lämmöllä.

Sivuhahmoihin kuuluvat aurinkoinen henkiparantaja New Yorkista sekä norjalainen huldra, hännäkäs versio suomalaisten kansantarujen metsänneidosta. Jousia itse on saamelaisen oppipoikansa ohella joukon värittömin, jos toki saa henkilökuvauksen myötä lisäsyvyyttä.

Nimensä netissä muotoon Anni K. lyhentävä tekijä on julkaissut nettisarjaansa The Witch Door vuodesta 2017. Sarjan lähestyessä kirjoitushetkellä kolmeasataa sivua on lukija ehtinyt vasta tutustua maailmaan tärkeimpine hahmoineen. Tapahtumien puute ja levollinen poljenta ovat osa sarjan erityislaatuisuutta, mutta kärsimättömän lukijan on parempi malttaa kunnes sarja on tavoittanut jonkin välietapin.

Aurinkoinen henkiparantaja Vivian kodissaan

Tekijä ei toisen sarjansa, Transfusions, tavoin ole ylivarovainen värien suhteen, ja tässä paletin pirteimmätkin sävyt ovat käytössä. Tarkkasilmäinen huomaa, että Lintukodon tavoin Turku ja New York kylpevät runsaassa auringonpaisteesssa seitsemän tunnin aikaerosta huolimatta. Tasaisten valaistusolojen luoma yleisilme ilman merkittäviä kontrasteja ei rohkaise tarkastelemaan ruutuja pitkään. Siksi kuvituksen eteen nähtyyn työmäärään suhteutettuna sivut viilettävät nopeammin kuin tekijä on ehkä tarkoittanutkaan. Kuvitustyyli itsessään ja erityisesti hahmosuunnittelu kuitenkin miellyttävät silmää.

The Witch Door on englanninkielinen, ja sitä voi seurata osoitteessa: www.thewitchdoor.com


Kuvat © Anni K.

Keskustele The Witch Door -sarjasta Kvaakissa.

Tutustu myös tekijän kotisivuihin.