Erkki Waan – Hyönteismieli

Mimosalle luonto hyönteisineen on erityisen tärkeä. Koulussa 13-vuotiaan luontosuhdetta ei ymmärretä, ja kiusattu Mimosa on yksinäinen myös sen ulkopuolella.

Kotimatkalla Mimosa ottaa mukaansa kuoriaisen, joka ilmestyy hänelle ihmismuodossa. Kuoriaispoika Eliel opastaa hänet hyönteisten valtakuntaan, ja pian Mimosa huomaa olevansa uusien ystävien keskellä.

Mimosa kyseenalaistaa itseään.

Mimosa saa kuulla olevansa hyönteismieli, jonka on korjattava pahuus ihmisten sydämissä. Kovapintaisesta kuoriaispojasta hän saa vastentahtoisen hyönteiskumppanin avustajakseen.

Hämähäkkejä Mimosa kohtelee samalla lämmöllä kuin muuta luontoa, mutta niveljalkaisten hän huomaa muuttuneen vihamielisiksi; nämäkin himoitsevat jalokiviä, jotka Mimosa tarvitsee tehtävänsä suorittamiseen.

Kaikki kahdeksanjalkaiset eivät kategorisesti ole vihamielisiä, ja myös muiden kuin hämähäkkien joukosta kuoriutuu vihollisia. Taistelun koittaessa Hyönteismieli tuo mieleen fantasiaklassikon Elfquest, jota sarja myös kuvitustyylinsä osalta puolittain muistuttaa. Liikaa taistelua ei sarjassa kuitenkaan ole.

Joukkokuvassa sarjan sivuhenkilöjä.

Erkki Waan on julkaissut Hyönteismieltä likimain 300 sivua vuodesta 2018 lähtien. Hyväntuulisen sarjan tyylikeinot ovat tyttöjen mangan, shōjon, valikoimasta. Lajityyppinsä edustajana sarja on mainiota viihdettä, minkä lisäksi ilahduttavaa on mahdollisuus lukea sitä suomeksi.

Hyönteismieli on Tapas-palvelussa suomeksi sekä englanniksi nimellä Insect Spirit.


Kuvat © Erkki Waan

Keskustele Erkki Waan töistä Kvaakissa.