Herra Koipeliini -tunnustus Usagi Yojimbolle

Stan Sakain Usagi Yojimbo 1 – Samurai on voittanut selvästi Kvaakin jäsenäänestyksen. Suomentaja Vesa Heinon työtä arvostettiin.

“Usagi Yojimbo on sarjakuvan suuria perusteoksia, jonka suomentaminen on Zum Teufelilta uroteko. Sarjakuvan ystävät kiittävät. Suomennos ja tekstaus ovat kiitettävällä tasolla. Kirjasarja käsittää suomeksi kolme osaa, jotka toivottavasti kaikki saadaan julki.”

S. Santikko Kvaakin arviossa

Herra Koipeliini -palkinto on suomalaisen sarjakuvayhteisö Kvaakin tunnustuspalkinto parhaasta käännössarjakuvasta. Kvaakin toimitus on valinnut äänestykseen vuoden 2020 parhaimmiston, ja tästä joukosta kvaakilaiset äänestivät parhaaksi Stan Sakain Usagi Yojimbo 1 – Samurai. Teoksen on suomentanut Vesa Heino ja julkaissut Zum Teufel.

Usagi Yojimbo voitti ylivoimaisesti, se sai 43 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi sijoittui Cyril Pedrosan Portugali (suom. Saara Pääkkönen, WSOY) ja kolmanneksi Silver Surfer: Sielunmessu (Stan LeeKeith Pollard et al., suom. Antti Koivumäki ja Antti Poussa, Egmont Kustannus). Näiden äänimäärä oli hieman yli kymmenen prosenttia.

Äänestyksen tulokset
Kvaakin arvio voittajasta