Tällä viikolla sarjakuvissa #27

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa -palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin.

Supertrendikäs

Toukokuun Nöjesguiden valitsi sarjakuvabaari Superin Suomen mittakaavassa seitsemänneksi cooleimmaksi pippalointipaikaksi. Samaa sanomaa toitotti Neloskanavan 4pop-ohjelma 2. toukokuuta. Sarjakuvatapaamisia yritettiin Superissa kerran ja Tommi Hännisen ja kumppaneiden Pupuankka-klubi on kokoontunut siellä muutaman kerran. Aikakin kaksi kertaa pupuankkalaiset ovat kuitenkin jo menneet Superin sijasta Saunaan, eli puoli kilometriä Eerikinkatua etelään Saunabariin. Tarkoittaako tämä, että sarjakuvaharrastajat eivät ymmärrä trendien päälle, vaiko että sarjakuvabaari on sittenkin jotain muuta kuin sarjakuvabaari?

Teksti: Reima Mäkinen

Hesari kuvasarjailee

Helsingin Sanomat on jälleen muistanut myös sarjakuvia ja niiden lieveilmiöitä kulttuurisivuillaan. Maanantaina 17.5. Harri Römpötti arvioi HS:ssa Liken julkaiseman uuden Ralf König -albumin, “Voitte suudella sulhasta”.

Tiistaina 18.5. Kati Sinisalo kirjoitti HS:n kulttuuripalstalla Michael Mooren uudesta elokuvasta otsikolla “Lämpötila, jossa poliittinen totuus palaa”. Muistamme viime viikosta Fahrenheit 9/11 leffan sensuroinnista syntyneen keskustelun. Kati Sinisalo päättää juttunsa: “Aitoon Moore-tyyliin hän (Moore, toim. huom.) on myös luvannut paljastaa yhtä ja toista Disneyn toimista.”

Teksti: Reima Mäkinen

Pois ne sarjakuvat nyt

Kuten tiedetään, sarjakuvat ovat yleistä lukemista Japanissa myös aikuisten keskuudessa. Mutta onko mangalla sijaa maan korkeimmissa hallintoelimissä?

Japanin pääministeri Junichiro Koizumi sätti hiljattain tuoreita parlamentaarikkoja. Syy kurinpalautukseen on tuoreiden lainsäätäjien tapa lähetellä sähköpostia ja lukea sarjakuvia istuntojen aikana. Moitteet lankesivat kolmellekymmenelle Koizumin oman liberaalidemokraattipuolueen ensimmäistä kauttaan istuvalle jäsenille lounastapaamisessa viikko sitten torstaina.

“Sen näkee hyvin selvästi pääministerin paikalta”, Koizumin kerrotaan sanoneen, viitaten parlamentaarikkojen sarjakuva- ja kännykkäharrasteisiin. “Teidän pitäisi lopettaa se – se on häpeällistä”. Nuorimmat parlamentin jäsenet on sijoitettu istuntosalin eturiviin, vanhempien istuessa takana.

Lähde: Yahoo! News

Uutuushylly

Viimeviikolla iskeytyi kipareille ja lehtihyllyihin seitsemäs osa Rumiko Takahashin kertomaa Ranma 1/2:aa. Kirjan nimi on tällä kertaa Häväistys, ja etukannen varoitusteksti “Ei ihan lapsille!”, kertoo jotakin sen sisällöstä. Viikkoa aiemmin nähtiin sitten jo yhdeksäs Akira Toriyaman Dragonball -pokkari. DB:ssa tökeröhkö sensuurilinja jatkuu. Molemmissa piisaa tappeluita, mutta Ranmassa fanipalvelutisuja ei peitellä äänitehostein. Kuten muistamme, näissä sarjoissa lääppimis- ja tuijotuskohtauksiin osallistuvat nuoret sarjakuvahahmot ovat vähintään 16-vuotiaita.

Teksti: Reima Mäkinen

Nettiruudut

Kuluneen viikon aikana Kvaakissa on julkaistu kolme uutta arvioita. Timo Ronkainen arvostelee euroseikkailustandardi Yoko Tsunon uusimmat edesottamukset. Christer Nuutinen tekee debyyttinsä Kvaakin sisällöntuottajana arvioimalla Kati Kovácsin ja Pauli Kallion yhteistyöalbumin Onnen lahjat. Vesa Kataisto puolestaan arvioi uusimman Sammy-albumin.

Arvoitus on meille sarjakuva tuo

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avusta kuuluvat Reima Mäkiselle.

3 vastausta artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #27”

  1. Trendit on trendejä. Omaan pirtaani supertylsimysneonvalohökötysbaari ei sovi. Kerran kävin ja meinasin saada kaatumatautikohtauksen sisustuksesta. Hyi hitto.

  2. Superin suurin ongelma on se että paikka on niin pirun pieni. Ei varmaankaan ole mukavaa ja rentoa jutustella sarjistapaamisissa kun puolet jengistä joutuu seisomaan (tai odottamaan ulkona jos paikalla on siviileitäkin). Muutenhan pitäisin paikkaa vaikka kantismestana. Sisustus on mun makuuni.

Kommentit on suljettu.