Jack Bradbury kuollut

Pitkän linjan animaatio- ja sarjakuvaveteraani Jack Bradbury kuoli 15.5.2004 89-vuotiaana. Disneylle ja Warnerille työskennellyt mies teki myös huomattavan määrän funny animal -genren sarjakuvia. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Aku Ankan piirtäjänä.

Bradburyn ura alkoi parikymppisenä kun hän aloitti Disneyllä 1934. Hän animoi kohtauksia Bambiin, Fantasiaan ja Pinokkioon. Vuonna 1947, työskenneltyään lyhyen aikaa Warnerilla Fritz Frelengin animaatioyksikössä, aloitti Bradbury pitkän uransa Western-yhtiön sarjakuvapiirtäjänä ja kuvittajana.

Satojen Westernille tehtyjen lastenkirjakuvitusten ja sarjakuvien joukosta tunnetuimmat ovat hänen Disney-sarjakuvansa, ainakin Suomessa. Nakke-lehdessä kuitenkin julkaistiin myös hänen piirtämiään sarjoja. Hän teki sarjoja niin Väiskistä, Putte Possusta kuin Disneyn aikoinaan menettamästä Osku Kanista (Oswald). Bradbury piirsi sarjakuvia myös pienemmille kustantamoille, niillekin lähinnä monenlaisia eläinsarjakuvia kuten Hucky Duck tai Fox and Crow.

Heikentyvä näkökyky rajoitti hänen piirtämistään 1970-luvulla ja hän teki enää lähinnä Disneyn värityskirjojen kuvituksia.

Lähde: Mark Evanier – News from Me

4 vastausta artikkeliin “Jack Bradbury kuollut”

  1. Isälläni oli tapana sanoa että ”ensimmäinen elonmerkki häneltä oli kuolinilmoitus”. Sama tuntuu pätevän näihin ankka-piirtäjiin. Näilläkin sivuilla on jo aika monta kuolinilmoitusta näistä rivipiirtäjistä!

  2. Pertsana, juu näinpä onkin DC:n, vaikka sitä Kettua ja Korppia piirsikin tämä Sangor Shopin eli ACG:n Jim F. Davis…

  3. Huono juttu on , että monia legendaarisia Disney-piirtäjiä kuolee. Yhdeksän vanhan miehen rivit ovat pienentyneet päivä päivältä. Ja huonoa kyllä, suosikkipiirtäjät aina kuolevat

Kommentit on suljettu.