Tällä viikolla sarjakuvissa #26

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Tämä viikko on hiljainen kotimaan rintamalla, mutta muistutetaan vielä että Perskeles! – sarjakuvia Tampereelta –sarjisnäyttely on avattu hiljattain Rupriikissa.

Yokoyamaa muistetaan palkinnolla

The Manga Artist Society muistaa hiljattain menehtynyttä Mitsuteru Yokoyamaa postuuumisti vuotuisissa palkintoseremonioissaan. Palkinto myönnetään Yokoyamalle elämäntyöstään.

Varsinaisen, viidensadantuhannen jenin arvoisen palkinnon jakoivat Honobono-kun –sanomalehtistrippiä piirtävä Tsukuda Kimihiko ja Black Jack ni Yoroshiku –sarjakuvan (kuva 1) Sato Shuuhou. Palkintojenjakotilaisuus on Tokiossa 11. kesäkuuta

Lähde: Anime news network

Tokyopop vokottelee naisia

Mangaa englanniksi kääntävä Tokyopop on julkistanut kymmenen uutta mangasarjaa, joiden julkaiseminen englanniksi alkaa lokakuussa. Monet uusista sarjoista on suunnattu alati kasvavalle nuorelle naispuoliselle lukijakunnalle. Uusien nimikkeiden joukossa on muun muassa Crazy Love Story, joka on nimensä mukaisesti ihmissuhdekamaa, Flower of the Deep Sleep –fantasia ja Cross-goottiromanssi.

Stereotyyppien vahvistamiseksi Tokyopop alkaa julkaista myös The Guys Guide to Girls –sarjakuvaa, joka opastaa otakuja deittailemisessa. Suositusta sarjasta on ehtinyt ilmestyä 50 osaa Japanissa.

Lähde: ICV2

”Vanha paskiainen” kirjoittaa taas

Maineikas brittiläinen sarjakuvakäsikirjoittaja Warren Ellis on ilmoittanut uusista sarjakuvaprojekteistaan. Hän aikoo seurata Alan Mooren 1963– sekä ABC -sarjakuvien jäljillä ja kirjoittaa viiden ”kuvitteellisen” sarjakuvalehden ensimmäiset numerot. ”Apparat” –lehtien ideana on kuvitella, minkälaisia toimintasarjakuvat olisivat nyt, jos supersankarigenreä ei olisi koskaan ollut.

Avatar-kustantamo julkaisee Apparat-sarjakuvat marraskuussa. Sarjakuvat ovat Jacen Burrowsin kuvittama ”Simon Spector” , Laurenn McCubbinin kuvittama ”Quit City”, Carla Speed McNeilin kuvittama ”Frank Ironwine” ja Juan Jose Rypin kuvittama ”Angel Stom Future” . Viidennestä lehdestä ei ole vielä tietoa.

The Authoritysta ja Transmetropolitanista tuttu Ellis oli 2000-luvun alun suosituimpia englanninkielisiä sarjakuvakirjoittajia, mutta hänen viime vuosien tuotantonsa on saanut enenevissä määrin kritiikkiä. Ja koska Avatar on pieni kustantamo ja yksittäisinä lehtinä ilmestyviä ei-supersankarisarjakuvia ei juuri Yhdysvalloissa noteerata, jäänee Apparat lähinnä kuriositeetiksi.

Lähde: Comic Book Resources

Uutuushylly

Postiluukustani kolahti tänä aamuna Egmontin uutuuspaketti, kolme tuoretta albumia.

Härski-Masi on pieni alppari, joka sisältää joukon sanomalehdissä julkaisemattomia Masi-strippejä. On tissi- ja kikkelihuumoria ja muutenkin kaksimielistä. Sarjakuvia ei ole viimeistelty vaan jätetty tussiluonnoksen asteelle. Kurioisiteettihan tämä on.

Tuorein Yoko Tsuno -albumi on julkaistu jo viime kuussa, mutta siitä ei ole ollut vielä mainitaan uutispalstalla, joten menköön. Yhdennessätoista albumissa Paholaisen urut sankaritar selvittää mysteeriä linnassa.

Tim ja Tom 6 – samurain paluu -sarjakuvassa kalju ja karvainen mies esiintyvät useassa tarinassa. Japanissa käydään, pommia kannetaan ja soittokunta epäilyttää, kertoo lehdistötiedote. Hurjalta kuulostaa, sano.

Äiti pojasta sarjakuvaa toivoi

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Yksi vastaus artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #26”

  1. Rupriikin näyttely oli varsin kompakti, mutta hyvin kattava ja asiallinen. Hauskasti toteutettu. Näkyy Tampereen (Aamulehden) Viestintämuseossa olevan sama systeemi kuin Päivälehden museossa Helsingissä. Pysyvä näyttely on pyhä ja ikuinen, vaihtuville näyttelyille on jätetty suht pieni kulma museotilaa.

Kommentit on suljettu.