Pienlehteä pukkaa

Tampereen reissulta jäi kassiini pari uutta pienlehteä, Tekoja ja Tyhmä tyttö 2. Ne tässä esiteltäköön ja julkistettakoon. Kuvassa vasemmalta tekijämiehet Mikko Jylhä ja Olli Hämäläinen.

Tekoja

Käsikirjoitus: Olli Hämäläinen
Piirrokset: Jarkko Nääs, Mikko Jylhä ja Heta Ilmonen
Maan ystävät ry 2004
20 sivua, mv, B5, 3euroa
toimisto[ät]maanystavat.fi

Useamman vuoden kestänyt valistussarjakuvaprojekti on vihdoin valmis. Sarja ja käsittelee tiukan asiallisesti kansalaistoimintaa kahden eri tyylisen aktiivisen nuoren miehen näkökulmasta. Juonen lomassa esitellään muun muassa väkivallattoman ja kotimaisen aktivismin historiaa. Siis pieniä ja vähän suurempia tekoja, joiden avulla maailma toivottavasti pelastuu.
Kehystarinan ja etukannen on piirtänyt Desertrocks -sarjasta ja Kvaakin keskustelualueilta tuttu Jarkko Nääs. Sivujuonteita kuvittavat niin ikään Kvaakissa ”nähty” Mikko Jylhä ja Heta Ilmonen.
Lisätiedot: www.maanystavat.fi tai tel 02-231 0321

Tyhmä tyttö No2

Käsikirjoitus ja piirrokset: Vilja Takalo
Hyeenakustannus / Vilja Takalo 2004
A5 mv-kopio, 40s. värikannet
hinta: postikuluineen noin 2euroa

hyeena[ät]animail.net

Vilja ”Tiitu” Takaloa voinee jo pitää omakustantajaveteraanina. Tiitu tunnetaan Glömpissä, Sarjarissa, Suuressa Kurpitsassa ja muissa sarjakuvalehdissä julkaistuista sarjoista, sekä nyttemmin myös Aamulehden Valo-liitteen kuvituksista. Hänen päätoimittamansa Irtoparta on jo ehtinyt ties monenteenko (4 tai 5) numeroonsa, ja muitakin yksittäislehtiä nainen on tehnyt. Nyt myynnissä oli Tyhmä tyttö No2. Huhtikuun alussa monistuskoneen suoltama lehti pitää sisällään päivä- ja/tai luonnoskirjoista jalostettuja ”perinteisen formaatin” sarjakuvia. Osassa jutuista, saattaa letkeä piirrostyyli tuoda mieleen vaikkapa Lewis Trondheimin. Tarinat puolestaan liikkuvat (humalassa ja selvin päiten) ihmissuhteiden ympärillä.

Seuraava kotimaisten omakustanteiden mansikkapaikka on muuten tietenkin Kemin festarit, jonne Tiitu puolittain lupaili uutta läpyskää. Alla näytteet Jylhän ja Nääsin sekä Takalon toteuttamista sivuista.