Tällä viikolla sarjakuvissa #22

Tällä viikolla sarjakuvissa on katsaus viikon uusiin sarjakuviin sekä sarjakuviin liittyviin ajankohtaisiin tapahtumiin ja ihmisiin. Tällä kertaa: Reima Mäkisen näyttely avattu Turussa.

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Aluksi korjaus: viime viikolla väitin Helsingin sarjakuvafestivaaleille saapuvan pseudonyymi Atakin virheellisesti olevan kollektiivi piirtäjiä. Kyseessä on kuitenkin vain yksi mies, oikealta nimeltään Hans-Georg Barber. Vuonna 1967 syntynyt Atak on työskennellyt sarjakuvien parissa 80-luvulta saakka.

Mäkistä seinällä

Kvaakistakin tutun sarjakuvan monitoimimiehen Reima Mäkisen sarjakuvanäyttely on avattiin 12.4 Turun Cosmic Comic Caféssa. Kyseessä on Mäkisen ensimmäinen sarjakuvista koottu yksityisnäyttely, ja se on avoinna 9.5 asti. Esillä on tussioriginaaleja sarjakuvista, värioffsetteja, suurennoksia ja julisteita. Näyttelyn työt ovat vuosilta 1985-2003 ja niitä on julkaistu mm. Helsingin Sanomissa, Pahkasiassa, Liberossa, Sarjarissa ja Zipossa.

Mäkinen on työskennellyt ammattimaisesti sarjakuvan parissa 80-luvulta saakka. Hänen viimeisimpiin töihinsä kuuluvat Kivisyli (yhdessä Kari Sihvosen kanssa) ja omaelämänkerrallinen Ruskaa pakkasella. Mäkisen tuotantoon voi tutustua myös miehen kotisivuilta.

Uutuushylly

Lehtikioskeille on ilmestynyt Ranma-sarjan uusin taskukirja. Kuudennen pokkarin nimi on Esi-isä. Nuorempia viihdyttää myös W.i.t.c.h. –sarjakuvan numero 4/2004. Samoin omituisesta Bionicle-lelusarjakuvasta on ilmestynyt uusi numero, häveliäästi muovipussiin verhottuna.

Ajankohtaista infoa lehtipisteuutuuksista saa myös Antti Peltolan sivuilta.

Kaltaisilleni uudemmasta eurooppalaisesta viihdesarjakuvasta kiinnostuneille mutta kielitaidottomille tiedoksi: Juan Diaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon Blacksad-sarjakuvasta on ilmestynyt toinen englanninkielinen albumikäännös. Arctic Nation on nyt saatavilla suomalaisista sarjakuvan erikoisliikkeistä. Suositun sarjakuvan valtti on Guarnidon storyboardeja muistuttava kuvitus: animaation parissa työskennellyt kuvittaja saa eläinhahmoilla kerrotun jännärin toimimaan mainiosti.

Nettiruudut

Amerikkalainen Top Shelf –kustantamo on avannut kotisivuilleen uuden nettisarjakuvaosion. Tällä hetkellä luettavissa on sarjakuvia Martin Cendredalta, Gregory Bentonilta, Farel Dalrymplelta, Nate Beatylta, Andrew Brandoulta, Rob Goodinilta, Josue Menjivarista ja Scott Malinilta. Lisää sarjakuvia uusilta tekijöiltä on luvattu. Top Shelf tunnetaan laadukkaana Yhdysvaltalaisen vaihtoehtosarjakuvan julkaisijana.

Viidestoista yö taas saapuu sarjakuvineen

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

2 vastausta artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #22”

Kommentit on suljettu.