Terveisiä Tukholmasta!

Jos suunnittelette sarjakuvahenkistä kevätretkeä suureen läntiseen naapuripääkaupunkiin, kannattaa tutustua seuraaviin osoitteisiin ja linkkeihin.

Vanhasta kaupungista löytyy pari mukavaa sarjisdivaria, toinen Västerlängatanin poikkikadulta. Tältä ostospääkadulta löytyy myös erittäin suuri Scifi-butiikki sarjisten, fantasian, roolipelien ym. ystäville. Kaupan myös Simpsons-krääsää. Poikkikadun Seriebutik myy lähinnä uusia ja vanhoja ruotsalaisia julkaisuja, joten jos kieli taipuu, on mahdollisuus kartuttaa kokoelmaa esim. monilla eurooppalaisilla albumeilla jotka meillä julkaistiin vain Ruudussa tai NonStopissa, jos niitä yleensä suomen kielelle saatiin.
Toinen Gamla Stanin kaupoista on Stora Nygatanilla, tarjolla mangaa, t-paitoja, monikielisiä albumeita ja muuta ihanaa krääsää, kuten söpöjä Hellboy-nukkeja (180 kr).

Södermalmin alueella sijaitsee Sankt Paulsgatan, jonka numerossa 14 pitää majaansa suomalaisomisteinen Seriegalleriet. Juuri nyt esillä on Enric Badia Romeron Modesty Blaise-originaaleja, strippejä sekä n. A4-kokoisia piirroksia. Hinnat vaihtelevat 1500 – 4000 kruunun (160 – 410 e) välillä. Valikoimasta löytyy myös vanhempaa varastoa, kuten Don Rosan käsikirjoitusluonnoksia (300 – 1700 e) ja Hannu Lukkarisen Alamaailmaa (500 e).

Jatkamalla samaa katua alaspäin tulet Bellmansgatanin kulmaan, josta löytyy erinomainen Serieslussen Comicstrip HB. Myynnissä videoita, sarjakuvia, aikakauslehtiä sekä erilaisia vinkeroita taideopuksia. Kaupanteko käy sujuvasti suomeksi. Mikäli olet aina halunnut nähdä (kuka ei olisi) ruotsalaisen 50-luvun scifielokuvan Rymdinvasionen i Lappland, se on kaupan täällä (129 kr).
Aivan tämän kaupan vieressä Bellmanninkadulla sijaitsee “Tukholman Fennica” eli Staffars Serier. Pieneen tilaan on mahdutettu käsittämätön määrä kaikenikäistä ja –kielistä sarjakuvaa.
Loppupäivä hurahtaa mukavasti sarjiksia lukiessa Serieteketissä, joka on osa Kulturhusetin tarjontaa Sergels Torgetin laidalla. Huom! Serieteket on maanantaisin suljettu.

Seriegalleriet

Staffars serier

Kulturhusetin tarjontaa