Jätti-Kuti palkittu Angoulêmessa

Kuti-lehden sarjakuvista koottu suomalaisen nykysarjakuvan antologia Jätti-Kuti on palkittu ranskalaisen Angoulêmen sarjakuvafestivaalin Prix de la BD Alternative -palkinnolla.

Jätti-Kuti esittelee suomalaista nykysarjakuvaa Kuti-lehden ensimmäisistä 50 numerosta. Jättiteos kokoaa 480 sivuun lehden parhaita töitä vuosilta 2006–2018. Mukana on teoksia ja artikkeleita 174 kotimaiselta ja kansainväliseltä tekijältä. Kirjan ovat toimittaneet sarjakuvataiteilijat Tuomas Tiainen ja Heikki Rönkkö. Kirja on julkaistu yhteistyönä Kutikuti ry:n ja Zum Teufel -kustantamon kanssa.

Juhana Maattoman kaupungiksi kohottamassa Angoulêmessa järjestettävä kansainvälinen sarjakuvafestivaali on alan tärkein tapahtuma Euroopassa. 40. kertaa järjestettävään kilpailuun osallistui teoksia yhdestätoista maasta neljältä eri mantereelta. Palkintoraati luonnehtii Jätti-Kutia tärkeäksi näytöksi ja kiittää suomalaisen nykysarjakuvan dynaamisuutta. Palkinto jaettiin tänään pidetyssä seremoniassa.

Angoulêmessa aiemmin palkittuja suomalaisia teoksia ovat sarjakuva-antologiat Glömp ja Laikku (Prix de la BD Alternative, 2005). Lisäksi Janssoneiden Muumit huomioitiin Prix du patrimoinella vuonna 2008.

Kvaak onnittelee!

Kutikutin sivusto
Kvaakissa voi keskustella Jätti-Kutista