Moulinsart sulkee fanisaitteja

Hergén perintöä vaaliva Moulinsart s.a. ei ole katsonut hyvällä silmällä internetin Tintti-fanisaitteja. Moulinsart on lähettänyt useille web-sivuja ylläpitäville yksityishenkilöille muodollisen kohteliaita viestejä joissa on pyydetty saittien sulkemista oikeustoimien uhalla.

Moulinsart on kylläkin tarjonnut eräänlaisen yhteistyön mahdollisuutta jossa tiettyjä, varsin tiukkoja sääntöjä täyttävät nettisivut saavat näkyvyyttä Tintin virallisilla kotisivuilla. Moulinsartin sanelemien parametrien täyttäminen sulkisi kuitenkin pois mm. Tintti-parodioiden julkaisemisen sivuilla ja muutenkin kuvien käyttöön on asetettu niin tiukkoja vaatimuksia, että useimpien fanisaittien on helpompaa lopettaa.

Lopettaneiden saittien joukossa on joitakin tasokkaita, Tintti-fanien keskuudessa arvostettuja webbisivustoja kuten Cult of Tintin ja A la decouverte de Tintin. Uhan alla on myös erinomainen Tintin est vivant!, jolta löytyy huimaava määrä parodioita, harvinaista kuvamateriaalia ja artikkeleita.

Teknisesti ajatellen useimmat tälläisista saiteista tietenkin rikkovat tekijäinoikeuksia, mutta Tinttifanien yhteisö katsoo Moulinsartin tehneen kovia ylilyöntejä sulkiessaan voittoa tavoittelemattomia harrastelijapohjaisia webbisivuja.

2 vastausta artikkeliin “Moulinsart sulkee fanisaitteja”

  1. Onhan nämä Hergen perinnön vaalijat olleet ennenkin tiukkoja. Eikös jotain kauppojakin ole kielletty pitämästä Tinttiä liian näkyvästi esillä omassa mainonnassaan.

    Tätä kutsutaan käsittääkseni brandinhallinnaksi, mutta jotain pitäisi minusta tarjota tilalle. Muuten homma kilahtaa omaan nilkkaan vaikka olisi kuinka vahva ja hyvä brandi… sellainen kuin mainittu lehtimies.

Kommentit on suljettu.