Tällä viikolla sarjakuvissa #17

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin.

Laiva on lastattu

Jos olet lähdössä Tukholman SPX-sarjakuvatapahtumaan, nyt on korkea aika varata laivaliput.

SPX eli Small Press Expo järjestetään Kulturhusetin sarjakuvakirjasto Serieteketissä Tukholman ydinkeskustassa. Lisäksi erilaisia näyttelyitä järjestetään muualla kaupungilla. Festivaalin teemana on tänä vuonna saksankielinen sarjakuva. Vieraina ovat mm. sarjakuvapiirtäjä Thomas Ott (ks. kuva ohessa), Moga Mobo-ilmaisjakelulehden tekijät Berliinistä sekä sveitsiläinen sarjakuvakriitikko Christian Gasser.

Lisätietoa: SPX Kulturhusetin sivuilla

Email Cartoon myyty

Toimiva johto osti piirros- ja animaatiostudio Oy Email Cartoon Ab:n liiketoiminnan Kuulalaakeri Oy:ltä. Myös liikemerkin ja Email Cartoon -nimen käyttöoikeus siirtyy uuden yhtiön käyttöön.

– Email Cartoonille avautuu kaupan myötä mahdollisuus kehittää ja kasvattaa toimintaansa, toteaa Email Cartoonin liiketoiminnan ostaneen Tradena Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koski.

– Email Cartoon on vahva piirretyn kuvituksen tuottamisessa markkinoinnin ja viestinnän tarpeisiin. Nyt aiomme kevään aikana panostaa myös hyvin käynnistyneeseen mobiiliviihteen tuotantoon. Meillähän on osaamista piirtämisessä, joten pystymme erottautumaan muista mobiiliviihteen tarjoajista.

Email Cartoon tuottaa piirrettyä ja animoitua kuvitusta viestinnän tarpeisiin, esimerkiksi tv-mainoksia, kampanjakuvitusta sekä esitteitä. Email Cartoonin erityisosaamista on sarjakuvaviestintä sekä klassinen piirrosanimaatio (ns. Disney-tyyli). Vuonna 2003 Email Cartoonin liikevaihto oli 290 000 Euroa ja tulos voitollinen. Email Cartoon työllistää 5 vakituista työntekijää. Email Cartoonin asiakkaita ovat mm. tuotantoyhtiöt, mainostoimistot sekä ammattiliitot.

Teksti: Timo Ronkainen
Email Cartoonin kotisivut

Edesmenneitä: Mario Uggeri

Tunnettu Italialainen sarjakuvataitelija Mario Uggeri on kuollut. Uggeri tunnetaan suomessa Tex Willerin kuvittajana, jonka parissa hän työskenteli jo vuodesta 1954 alkaen. Vuodesta 1945 asti työskennellyt veteraani oli kuollessaan 80-vuotias.

Lähde: AFNews

Uutuushylly

Viikon ainoa sarjakuvauutuus on Dragonball-mangan seitsemäs pokkari. Siinä lohikäärmekuulien metsästys ja Son Gokun taistelu Punaisen rusetin ritarikuntaa vastaan jatkuu. Kilpikonnamestari ja muu porukka yhtyy kamppailuun. Bulman persvako vilkkuu pikkareista, mutta muuten paljasta pintaa on huomattavasti vähemmän mukana kuin vaikkapa Ranmassa.

Suru-uutinen huonon sarjakuvan ystäville kuultiin tällä viikolla, kun tieto Witchblade/Darkness -sarjakuvan lopettamisesta kuultiin. Top Cow –kustantamon tuotteita julkaiseva antologialehti päättyy kesäkuussa ilmestyvään numeroon 4/2004. Lehteä tilanneille tarjotaan korvaukseksi Mega-lehteä. Pin-up-tyttösarjakuvan maineestaan huolimatta lehden sivuilla nähtiin myös melko laadukkaita minisarjoja, kuten Rising Stars –eepos ja Midnight Nation –jännäri. Mutta Witchblade/Darkness muistetaan ennen kaikkea naissankarien mahdottomista rintavarustuksista, jotka lehden kansia koristivat. Rami Rautkorven sanoin: kahden vetonaulan sarjakuva.

Lähde: Lehtiapaja.fi

Leipää ja sirkuksia

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi ja kannattaa lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Reima Mäkiselle ja Timo Ronkaiselle.