Mangaesitelmä Samurainäyttelyssä

Vastikään uudet kotisivunsa aukaissut Hidoi avusti Vapriikkia näyttelyn valmistelussa. Huomenna keskiviikkona, klo 18, kuullaan Tampereella taidehistorioitsija Mikiko Tokoyodan esitelmä: Astro-pojasta Pokemoniin eli johdatus japanilaiseen sarjakuvaan.

Vapriikin auditoriossa järjestetään muitakin Japanin kulttuuria käsitteleviä luentoja. Näihin on vapaa pääsy. Näyttelyihin on kuitenkin pääsymaksu 5e aikuisilta ja 1e lapsilta ja opiskelijoilta. Huomisen manga-esitelmän yhteydessä tamperelainen Anime- ja mangayhteisö Hidoi ry. pääsee esittelemään toimintaansa. Hidoin aktiviteeteista kannattaa huomioida ainakin 28.03.04 järjestettävä Introilta, jolloin vuorossa on jakson mittaisia esittelyjä useista anime-sarjoista. Yhdistyksen kotisvujen perusteella monet näistä voivat katsojien mielipiteistä riippuen päätyä Hidoin ohjelmalistalle kuluvan vuoden aikana.
Manga ja anime ovat saaneet viime aikoina tavallista enemmän palstatilaa meikäläisissä lehdissä. Ilmaistjakelulehti Tamperelainen kirjoitti aiheesta viikko sitten.

Pitkälle syksyyn jatkuva Samurai-näyttely perustuu Pietarissa sijaitsevan Pietari Suuren antropologisen ja etnografisen museon, Kunstkameran, kokoelmiin. Esineiden lisäksi mukana on Edo-kauden maalauksia ja puupiirroksia.
Näyttelyn ovat tuottaneet Vapriikki, Pietari Suuren antropologinen ja etnografinen museo, Kunstkamera ja Malmön museot.

Tammerkosken partaalla, vanhassa teollisuuskiinteistössä sijaitseva, Vapriikki-museo on avoinna ti, to – su klo 10 – 18, ke 11 – 20. Maanantaisin tila on suljettu.
Lisätietoja: Samurai -näyttelyn esittelysivu