Nauti Helsingin sarjakuvafestivaaleista kotisohvallasi

Helsingin sarjakuvafestivaalien toteutumista on mietitty pitkin kesää. Lopulta järjestäjät päätyivät päätapahtuman siirtämisestä nettiin. Ohjelmaa on luvassa 3.-6.9.2020.

Fyysisen tilaisuuden perumisesta huolimatta festivaaliohjelma tullaan toteuttamaan. Viime vuosina Kattilahallissa järjestetyt paneelikeskustelut ja taiteilijahaastattelut tulevat yleisölle nähtäviksi verkossa. Lavatapahtumat striimataan pääasiassa Kallion kirjastosta, osa ohjelmasta tulee ympäri Suomen: Oulusta, Turusta ja Porista. Festivaalin visuaalisesta ilmeestä vastaa kunniavieras Tiitu Takalo, Tampereella syntynyt, kasvanut ja asuva sarjakuvataiteilija.

Osa pienemmissä tiloissa järjestettäväksi suunnitelluista tilaisuuksista (näyttelyt ja oheisohjelma) pidetään fyysisinä turvallisuusohjeiden ja rajoitusten puitteissa. Esimerkiksi lauantaina iltaklubilla Sörkan Ruusussa voi nähdä Tommi Liimatan soolokeikalla. Näyttelyitä on tarjolla muun muassa Sarjakuvakeskuksella.

Zinefest järjestetään jo aiemmin sovitusti virtuaalisena. Sen ohjelmassa on muun muassa quebeciläisen Sophie Labellen haastattelu.

Järjestäjät ovat luovineet vaikeassa tilanteessa parhaansa mukaan. Lähetyksiin linkit löytyvät eri kanavista: www, facebook, twitter ja youtube. Ensimmäiset tapahtumat ovat torstai-iltana.

* Kvaakissa on keskusteltu ja vinkattu festivaalien tapahtumista