Sarjakuvaviikonloppu Oulussa

Oulun Sarjakuvafestivaalia vietetään 22.-24.11.2019. Tapahtumia ja näyttelyitä on Oulun pääkirjastolla, Kulttuuritalo Valveella ja muualla kaupungilla.

Nancy A. Acosta eli NAAN.
Nancy A. Acosta eli NAAN.

Festivaalin pääpaikkana on pääkirjasto. Sekä lauantaina ja sunnuntaina kirjastolla on sarjakuvatekijöiden haastatteluja, keskusteluja ja myyntipöytiä. Pakkala-salissa esitetään animaatioita ja käydään sprinttistripin SM-kisat.

Ulkomaisia vieraita festivaalilla on Pohjoismaista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Norjaa edustavat John S. Jamtli ja Ola Olsen Lysgaard, Tanskaa Allan Haverholm ja Karoline Stjernfelt ja Yhdysvaltoja residenssitaiteilijana Oulun seudulla oleva Nancy A. Acosta. Venäjältä festivaalille tulee taiteilijakollektiivi Illustory. Sen tekemä Journey Journal: Scandinavian Summer -sarjakuvakirjan englanninkielinen painos näkee päivän valon ensimmäistä kertaa Oulussa.

Kotimaisista tekijöistä esillä on muun muassa Pertti Jarla. Lauantaina on Fingerpori-elokuvan erikoisnäytös, jossa filmin jälkeen Vesa Kataisto jututtaa Jarlaa. Fingepori-näyttely on esillä Valvegalleriassa.

Lisäksi paikalla on oululaisten tekijöiden kirjo. Festivaalilla julkistetaan muun muassa Aapo Kukon Karmea tarina.

* Ohjelma
* Kvaakissa voi keskustella Oulun festarista