Turun lauantaissa Necrocomicon

Necrocomicon on vuotuinen Turussa järjestettävä sarjakuvapäivä. Tänä uonna tapahtuma järjestetään lauantaina marraskuun 16. päivänä anniskeluliike Portissa (Hämeenkatu 7, 20500 Turku).

Necrocomicon on kaikille sarjakuvaharrastajille ja sarjakuvista kiinnostuneille suunnattu, kaikelle kansalle vapaa tapahtuma. Sen järjestää Turun Sarjakuvakerho ry.

Vuoden 2019 teemana ovat lähitulevaisuuden visiot: Blade Runner, Akira, cyberpunk… Elämme merkittävää skifivuotta 2019, mutta näkyykö se elämässämme? Miten hyvin populaarikulttuuri on ennustanut nämä ajat?

Sarjakuvapäivän ohjelma sisältää perinteiseen tapaan pienlehtimyyntiä, sarjakuvataiteilijoiden esittelyjä ja haastatteluja, paneelikeskusteluja, yleisökilpailun, kohtaamisia ja hauskanpitoa sarjakuvateemoin. Palkintoja jaetaan, sarjakuvaa kaupataan ja yleisesti ollaan muuten vaan.

Päivän ohjelma

17.00 Tervetuliaissanat. Pöytäohjelman, logokilpailun ja antologian teeman julkistukset

17.30 Mirka Ulanto ja Asko Alanen keskustelevat erityisesti scifisarjakuvien kääntämisen haasteista

18.00 Haastattelussa Avi Heikkinen (Valotusaika)

18.30 Haastattelussa kunniavieras P. A. Manninen! Lisäksi Vesa Kataisto -kiertopalkinnon jako

19.00 Todellisuus v. scifi -paneeli, Tuuli Hypen, Johannes Leino, Sippo Mentunen, Tuomas Myllylä

Elämme vuotta 2019, Blade Runnerin ja Akiran tapahtuma-aikoja. Mutta näyttääkö tai tuntuuko siltä, että elämme tulevaisuudessa? Voimme oppia jotain lähitulevaisuuteen sijoittuvista sarjakuvista, kirjoista, peleistä tai elokuvista? Ja jos tämä on paras mahdollinen tulevaisuus, niin millaisia ovatkaan ne muut vaihtoehdot?

19.30 Haastattelussa Pauli Hirtolahti (Kakkaukko 3)

20.00 Sarjakuvabattle!

“Mad” Max Sarin vs. Tuomas “Master Blaster” Myllylä mittelevät kykyjään live-sarjakuvan piirtämisen haastavassa lajissa. Juontajana Vesa Kataisto.

20.30 Pöytäkilpailun voittaja. Vuoden Tursake -palkinnon jako

21.00 Lappi & Korhonen esittävät lauluja Fallout-pelisarjasta

21.30 Possible Space esiintyy

22.00 —> DJ Tekri soittaa

* Necrocomicon