MUUN näyttelytiloissa sarjakuvia

Helsingin Sarjakuvafestivaalien päätökseen saakka MUUn näyttelytiloissa on esillä sarjakuvia. MUU Kaapelissa tehdään Läskimoosesta ja MUU Galleriassa on esillä Tommi Musturin teoksia.

Läskimooses-sarjakuvalehti siirtää toimintansa elokuuksi MUU Kaapeliin Kaapelitehtaalle. Tohtori Matti Hagelberg työskentelee näyttelytilassa viitenä päivänä viikossa 7.8.2019 alkaen. Näyttelyvierailla on mahdollisuus seurata Hagelbergin vuonna 2012 aloitetun 1500-sivuisen sarjakuvateoksen numeron 48 valmistumista.

Laulu Läskimooseksesta -näyttelyn yhteydessä julkistetaan muun muassa Tohtori Hagelbergin B.E.M. -sarjan numero 22, Ex-mark 00. Teos koostuu Läskimooses-lehden sivutuotteina syntyneistä loppuunkäytetyistä ja kuivuneista Textmark-kynistä. Lisäksi julkistetaan uusimpien mittausten mukaan piirretty Marsin kartta ja Läskimooses-lehden numero 47.

Helsingin taiteiden yössä Läskimooseksen päätoimittaja Hans Nissen viihdyttää yleisöä ja esittelee Hagelbergin muuta tuotantoa.

Tommi Musturin Päättymättömät elämät -näyttelykokonaisuus MUU Galleriassa koostuu grafiikan vedoksista (seri- ja risografia), maalausinstallaatiosta sekä taiteilijakirjasta. Sekatekniikalla piirroksen ja maalauksen keinoin toteutetut työt pakenevat tyylejä muodostaen oudolla tavalla järjestäytyneen, omalakisen energiaa purskuvan mashup-maailman.

Kokonaisuus kutsuu katsojaa kohti jotain ajatonta, kenties kateissa ollutta. Se luotaa jokaisessa yksilössä piileviä kokemisen alueita, jotka pakenevat sanallistamista. Päättymättömät elämät on vastakohta laiska-aistiselle parvikäyttäytymiselle, kiireiselle click and get -kulttuurille sekä taiteen konseptoinnille.

TOHTORI MATTI HAGELBERG – LAULU LÄSKIMOOSEKSESTA
3.8.-8.9.2019
MUU Kaapeli
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, Helsinki
Avoinna: ma–pe 10–19, la–su 12–16

TOMMI MUSTURI – PÄÄTTYMÄTTÖMÄT ELÄMÄT

3.8.-8.9.2019
MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33, Helsinki
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16