Max Sarinille kaksi Eisner Awardia

Perjantai-iltana San Diegossa Comic-Conissa julkistettiin Eisner Awardien voittajat. Kahdessa sarjassa voitti meni Giant Days -sarjakuvalle ja Max Sarinille.

Will Eisner Comic Industry Awardit olivat käsikirjoittaja Tom Kingin juhlaa. Hän sai Eisnerin yhtä lukuunottamatta kaikissa sarjoissa joissa oli ehdolla: paras käsikirjoittaja, paras rajattu sarja, paras sarjakuvanovelli ja paras sarjakuva-albumin uusintapainos. King oli ehdolla myös parhaan jatkuvajuonisen sarjakuvan palkinnon (Best Continuing Series) saajaksi, mutta voitto tuossa sarjassa meni Giant Daysille ja sen tekijöille, käsikirjoittaja John Allisonille ja piirtäjille Max Sarin ja Julia Madrigal.

Kuva (c) Max Sarin.
Kuva (c) Max Sarin.

Giant Days oli ehdolla myös kahdessa muussa sarjassa. Se ja tekijät saivat parhaan huumorijulkaisun palkinnon (Best Humor Publication). Paras tekstaus -sarjassa voitto meni Todd Kleinille, Giant Daysia tekstaava Jim Cambell sai tyytyä ehdokkuuteen.

Sarjakuvien Hall of Fameen ylennettiin tänä vuonna Jim Aparo, June Tarpé Mills, Dave Stevens, Morrie Turner, Bill Sienkiewicz, Wendy ja Richard Pini, Paul Levitz, Jenette Kahn ja Jose Luis Garcia Lopez.

Kvaak onnittelee!

* Tom King won big at the comic book Oscars, while ’Giant Days’ and cartoonist Jen Wang both took home multiple awards. Hollywood Reporter.
* Kvaakissa voi keskustella Eisner Awardeista.