Matti Hagelbergille viisivuotinen taiteilija-apuraha

Taiteen edistämiskeskuksen Visuaalisten taiteiden toimikunta on jakanut sarjakuva- ja kuvitustaiteen apurahat. Tukea sai kahdeksan taiteilijaa.

Vuoden 2020 alusta alkavien apurahojen saajissa painottuvat sarjakuvataiteilijat. Poikkeus linjaan olivat lastenkirjakuvittaja Linda Bondestam ja kuvitustaiteilija Riikka Sormunen, joille myönnettiin kolmivuotiset apurahat.

Pisimmän tuen sai Matti Hagelberg, jolle myönnettiin viisivuotinen apuraha. Yksivuotiset saivat Sanna Hukkanen, Eeva Meltio ja hiljan esikoissarjakuvateoksensa julkaissut Juliana Hyrri. Puolen vuoden tuen sai Kaisa Leka.

Kaikkiaan taiteilija-apurahaa myönnettiin kahdeksalle. Viimeinen puolivuotinen meni graafiselle suunnittelijalle, Camilla Pentille.

Kvaak onnittelee!

* Matti Hagelberg Kulttuuricocktailissa
* Taiken tiedote