Rakastajiksi syntyneet

Korppi ja Kissa tavoittelevat ikuista orgasmia. Apunaan heillä on populaarimusiikki ja elokuvat.

Syntyneet rakastajiksi – Natural Born Lovers

Saila Juuti ja Anne Lehtinen
Syntyneet rakastajiksi – Natural Born Lovers
Suuri Kurpitsa 2019
ISBN 978-952-7160-29-9
88 s., pehmeäkantinen, nelivärinen

Tämän kuun aikana ilmestyy viimeinen painettu numero musiikkilehti Rumbaa. Sen painetuilta ja virtuaalisilta sivuilta ovat tulleet tutuiksi muun muassa pidempään ilmestynyt Petteri Tikkasen Black Peider ja pari vuotta sitten aloittanut Saila Juutin piirtämä ja Anne Lehtisen käsikirjoittama Amorin aika. Molemmissa sarjakuvissa musiikki on keskeisessä roolissa, kuten musiikkimedian luonteeseen sopii.

Amorin ajassa päähenkilöt Korppi ja Kissa sukeltavat pirkanmaalaiseen villiin länteen tavoitteenaan unelma ikuisesta orgasmista. Unelman tavoittamista siivittävät musiikki ja kulttielokuvien kohtaukset. Sarjakuvan taustalla ovat suosittujen pop- ja rockbiisien sanoitukset. Yksi niiden keskeisin aihepiiri on fyysinen rakkaus, hekuma. Amorin aika -strippisarjakuva ei tule loppumaan ainakaan sopivien laulujen puutteeseen.

Suuren Kurpitsan julkaisema Syntyneet rakastajiksi on ensimmäinen Amorin aika-albumi. Sarjakuvien taustalla soivia kappaleita on John Lee Hookerista Radioheadiin. Kokoelman avaa The Doorsin Roadhouse Blues. Albumin nimi on muunnelma Oliver Stonen elokuvasta Natural Born Killers.

Albumi ei ole kooste Rumban netissä julkaistuista, vaan yritys tehdä laajempi kokonaisuus. Tarina kulkeekin laulusta ja kohtauksesta toiseen viikonloppureissun merkeissä. Hekuman tavoittelun lisäksi albumissa rakennetaan kuvaa päähenkilöiden parisuhteesta. Sekin tehdään pelkästään taustalla soivien laulujen avulla.

Vaikka sarjakuvan idea on mainio, niin toteutus tuntuu hengettömältä. Vika on luultavasti minussa: suuri osa tunnelmaa nostattavasta musiikista ei puhuttele, ja libidoni, joka ei tuottanut edes perimiehistä viidenkympin villitystä, ei herää sarjakuvan äärellä. Tässä tapauksessa tappio on minun.