Black Peider 20 vuotta

Keskiviikkona Iisalmen valoisassa iltayössä supersankaripainija Black Peider juhlisti 20-vuotista taiteilijauraansa. Keikan päätteeksi kuohuviinipullo lävisti landolan ja katukivetys sai tuta kitaran napakan kosketuksen. Encorea ei kuultu.

Ensimmäisen kerran Black Peider esiintyi hämärä no.5 -bändin keikalla Kemin valtakunnallisilla sarjakuvapäivillä 16.5.1999. Sittemmin hahmo on nähty Turbo II ja Vektors-yhtyeiden keikoilla, mutta kuuluisuuteen Black Peider nousi sooloaktien myötä. Omien musiikillisten performanssien lisäksi Black Peider on arvioinut näkemiään hyviä keikkoja Rumbassa, julkaissut kolme kirjaa ja levyllisen omaa musiikkiaan. Suuri ja salaperäinen supersankari on ollut myös Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana.

Black Peider, Jukka Nissinen ja Painisydän.
Black Peider, Jukka Nissinen ja Painisydän.

Juhlakeikan Iisalmen Gracevillessa Black Peider aloitti juhlavaatteissa kravatti kaulassa. Maskina oli ensimmäisellä keikalla käytetty huivi, josta esiintyjä luopui nopeasti huonon läpinäkyvyyden vuoksi. Alta paljastui tutumpi maski. Muutaman kappaleen jälkeen myös juhla-asusteet saivat kyytiä napit yleisöön räiskyen. Lavalla oli Black Peider alkuperäisissä trikoissaan. Osassa kappaleista päätähteä säesti maailman lahja Vieremälle, Jukka Nissinen.

Black Peider on supersankari ilman arkkivihollisia. Hänen vastustajansa on yleisö, joka on voitettava hyvän puolelle. Juhlakeikan yleisö oli jo aikaisemmilla esiintymisillä pääosin voitettu. Oli joukossa kuitenkin yksi kantaiisalmelainen, joka ei ollut aikaisemmin törmännyt Black Peider -ilmiöön. Kitaran iskeytyessä Kauppakatuun hän totesi ”Voi hyvä tavaton” ja hymyili. Painisydän oli jälleen levittänyt ilosanomaa.

Keikalla ei soitettu ylimääräisiä numeroita.
Keikalla ei soitettu ylimääräisiä numeroita.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan Black Peiderin urotöistä. Joensuussa pariskunta unohti keikan aikana riitansa ja lähti ravintolasta käsi kädessä. Rovaniemellä kanadalainen opiskelija löysi keikalta energiaa lievittämään koti-ikävää. Limingassa eläkeläisen paha olo lieveni Black Peiderin toimiessa sijaishuutajana.

Koruton juhla kertoi, että Black Peider tulee jatkamaan mölyävänä järkäleenä tolkuttomalla pokalla. Suunnanmuutosta ei ole näköpiirissä ja hyvä niin. Black Peider on ja tulee olemaan aina yksi maamme mieleenpainuvimmista estraditaiteilijoista.