Belzebubsin debyyttilevy ulkona

JP Ahosen sarjakuvahahmojen ympärille syntynyt bändi Belzebubs julkaisee tänään ensimmäisen levynsä Pantheon of the Nightside Gods.

Tamperelaisen sarjakuvataitelija JP Ahosen Belzebubs-sarjakuvassa seurataan okkultistisen black metal -perheen elämää. Vuonna 2016 syntyneessä sarjakuvassa demonit, piikit ja muut metallimaailman stereotypiat yhdistyvät tavalliseen perhearkeen. Kesällä 2018 Ahonen tuttaviensa kanssa alkoi pohtia miltä bändi kuulostaisi oikeasti. Syntyi lyhyitä animoituja strippejä, joissa oli mukana musiikki. Kokonainen musiikkivideo herätti huomiota ympäri maailman, ja levy-yhtiökin innostui asiasta. Videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Tammikuussa 2019 ilmestyi metallimusiikin Gorillazin ensimmäinen single Blackened Call. Tänään tuli julki Belzebubsin yhdeksän biisiä sisältävä pitkäsoitto. Gorillazin tapaan Belzebubsin kokoonpano pysyy nimettömänä.

Metallimediat ovat pääsääntöisesti ottaneet Belzebubsien uuden levyn myötämielisesti vastaan. Brittiläinen Metal Report antoi levylle täydet 10/10.

Levyyn voi tutustua bändin sivuilla.

* Belzebubs
* Kvaakissa voi keskustella JP Ahosen sarjakuvista ja musiikista