Porin sarjakuvafestivaalit perjantaina ja lauantaina

Porin sarjakuvafestivaalit järjestetään 12.–13.4.2019 Porin kaupunginkirjastolla. Ohjelmassa on tarjolla näyttelyitä, tekijöiden haastatteluja, sarjakuvien julkistamisia, keskusteluja ja esitelmiä. Esiintyjinä on muun muassa Rosi Kämpe, Petri Hiltunen, Reima Mäkinen, Hannu Kesola, Tuomas Myllylä ja Sari Sariola.

Ohjelma alkaa perjantaina kello 9.00 Mauri Kunnaksen Kreivin aikaan – I Grevens Tid -näyttelyn avajaisilla. Varsinaisen festivaalin avaa Vesa Vitikainen klo 14.00. Ohjelma jatkuu uuden Kevyen Metallin julkistuksella ja lasten elokuvalla. Päivän päättävät Petri Hiltusen ja Rosi Kämpen haastattelut.

Lauantaina ohjelmaa on yhdeksästä kolmeen. Myyntipöydistä voi tehdä hankintoja ja kuunnella sarjakuvantekijöitä. Porin kirjastolla on muun muassa Juliana Hyrrin ja Reima Mäkisen näyttelyt, molempia tekijöitä myös jututetaan. Lauantain ohjelmasta voisi poimia Petri Hiltusen esitelmän Tugeeneista Tong-salaseuroihin – Todellisuus pulp-viihteen salaseurojen takana.

Näyttelyitä on myös muualla. Kansalaisopiston aulassa on Juha Koskisen karikatyyrejä, Info-kirjakaupassa Muumeja ja Puuvillan kirjastossa Kevyt Metalli -näyttely.

* Ohjelma
* Kvaakissa voi keskustella festareista