Sami Kivelän piirtämä Abbott ehdolla Hugo-voittajaksi

Saladin Ahmedin käsikirjoittama ja Sami Kivelän piirtämä Abbott on ehdolla Best Graphic Story -sarjassa Hugo-palkinnon voittajaksi. Finalisteja sarjassa on kuusi, Abbottin lisäksi muun muassa Brian K. Vaughanin ja Fiona Staplesin Saga 9.

Hugo-palkinto on vuosittain jaettava tieteis- ja fantasiakirjallisuuden palkinto. Palkinto on nimetty science fiction -termin luoneen tieteiskirjailija Hugo Gernsbackin mukaan. Palkintoja jaetaan useissa eri kategorioissa. Voittajat äänestetään vuosittain World Science Fiction Convention -tapahtumassa eli WorldConissa. Hugo-palkintoja on jaettu vuodesta 1953 lähtien. Tänä vuonna palkinnot jaetaan Dublinissa elokuun puolivälissä.

Saladin Ahmed on aikaisemmin ollut ehdokkaana vuosina 2013 ja 2018. Sami Kivelälle ehdokkuus on ensimmäinen. Myös Abbottin värittäjä Jason Wordie ja tekstaaja Jim Campbell on huomioitu nimeämisessä.

Abbottia julkaisee BOOM! Studios. Yliluonnollisia aineksia sisältävän, vuoden 1972 Detroitiin sijoittuva rikossarjakuvan ensimmäinen osa ilmestyi tammikuussa 2018. Päähenkilönä sarjakuvassa on iltapäivälehden toimittaja Elena Abbott, joka tutkii poliisin huomiotta jättämiä rikoksia. Sarjakuvalehteä ilmestyi viisi numeroa vuonna 2018.

Kvaak onnittelee ehdokkuudesta!

* Abbott kustantajan sivuilla
* Vuoden 2019 Hugo-ehdokkaat