Disney palaa Tammen Kultaiseen Kirjastoon

Tammen Kultaiset Kirjat -lastenkirjasarja alkaa jälleen julkaista Disney-aiheisia kirjoja, tiedotti Tammi tänään. Ensimmäiset tulevat jo keväällä.

Tammen Kultaiset Kirjat -sarjassa on vuodesta 1953 lähtien julkaistu liki 400 lastenkirjaa. Vuoteen 1975 saakka Walt Disneyn elokuviin ja hahmoihin perustuvat kirjat olivat oleellinen osa kirjasarjaa.

Nyt Tammi on sopinut Disneyn kanssa julkaisuoikeuksista uudelleen. Vuonna 1975 julkaistu Robin Hood (n:o 136) saa jatkoa. Tiedotteen mukaan luvassa on uusintapainoksia ja uutuuksia. Vuoden 2019 aikana valkokankaalla nähtävät Frozen 2, Toy Story 4, Aladdin, Dumbo ja Leijonakuningas julkaistaan myös kirjoina.

“Disney tuo mieleen muistoja eri maailmoista ja luo odotuksen uudesta. Tammen kustannusohjelma on vahva, monipuolinen ja vireä, ja Disney-kirjat ovat siihen täydellinen lisä. On hienoa, että voimme kustantaa Disney-kirjoja useissa formaateissa, kaikki ikäryhmät huomioon ottaen. Olen äärimmäisen innoissani siitä, että saamme mahdollisuuden välittää nämä unohtumattomat tarinat suomalaisille lukijoille”, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Tammen kultaiset kirjat ovat käännöksiä yhdysvaltalaisen, vuonna 1942 aloittaneen Little Golden Books -sarjan kirjoista.

* Hannu Heiskanen on selvitellyt kaikki Disneyn kuvakirjat 1937-1975