Å-fest lauantaina

Porvoon sarjakuvafestivaali Å-fest järjestetään lauantaina 9.2.2019 Kulttuurikeskus Grandissa klo 12 – 17. Tapahtuman teemana on Meri/Havet/the Sea.

Festivaalin kutsuvieraina on Karin Gafvelin ja Rosi Kämpe. Gafvelin on ruotsalainen sarjakuvataiteilija, joka työskentelee veneenrakentajana sekä merimiehenä. Hänen ensimmäinen teoksensa Djupet on kertomus rakkaudesta ja purjehduksesta. Helsinkiläinen Kämpe on ensimmäinen suomalainen sarjakuvataiteilija, joka piirtää sarjakuvia suurille amerikkalaisille julkaisijoille, kuten Marvelille ja Top Cowille. Spider-Gwen on saanut julkisuutta Suomessakin. Lisäksi hän julkaisee Unknown Lands-verkkosarjakuvaa.

Meriteemaa täydentää Grandin alakerrassa oleva oululaisen Ilpo Koskelan Perämeren Jähti -näyttely.

Festivaalilla on mukana myös hiljan Puupäähattu-palkittu Tiina Paju, Ulla Donner, Mika Lietzén, Emmi Valve, Kati Rapia ja monia muita. Työpajoissa tehdään huonoa sarjakuvaa, pohditaan kuka asuu meressä ja tutustutaan kuvamanipulaatiotekniikkaan, jolla Avi Heikkinen toteutti scidekkari Valotusajan.

Lisäksi festivaalilla julkistetaan Johanna Pohjanmiehen ja Reima Mäkisen uutuusteokset.

Sarjakuvakokoelmaansa pystyy täydentämään Sarjakuvabasaarissa.

* Ohjelma

* Kvaakissa on keskusteltu Å-festistä.