Ultimate X3?

Ryhmä-X kirjoitetaan uusiksi sekä elokuvissa että sarjakuvissa. Historia joutaa romukoppaan.

X-Men-elokuvien ohjaaja Bryan Singer alkaa kirjoittamaan myös Marvelin ”Ultimate X-Men” -sarjakuvalehteä. On kuultu huhuja että Marvel siirtäisi hahmojensa painopisteen piakkoin sarjakuvista elokuviin. Elokuva onkin näemmä pian pääasia ja sarjakuva sivutuote. Tähän ovat viitanneet myös ”Ultimate”-linjalla suoritettu historian poispyyhkiminen ja alusta aloittaminen ja nuorennusleikkaus.

Aikaan on saatu ruudin uudelleen keksimistä (Spider-Man, X-Men) sekä oikein nerokasta modernia supersankarisarjakuvaa (Ultimates). Mielenkiintoistahan on että sekä Ultimate X-Menin että Ultimatesin (Avengersin Ultimate-vastine) aloittanut kirjoittaja on sama mies, Mark Millar. Nyt siis elokuvaikoniksi noussella X-Menilla vaihtuu Ultimate-kirjoittaja.

Mutta Huomattava Kilpailijahan teki saman jo aikaisemmin, mutta toisin päin. John Byrnen versio Teräsmiehestä toi ainakin allekirjoittaneelle mieleen vuoden 1977 hittielokuvan Teräsmiehestä.

Tiedot CBR:stä:
http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=3265

6 vastausta artikkeliin “Ultimate X3?”

 1. Jotenkin tuntuu lukijoiden pettämiseltä tämmöinen alituinen historian uudelleenkirjoittaminen. Supersankarisarjakuva taitaa olla pahemmassa kriisissä kuin osaamme arvatakaan?

  Onneksi tätä pelleilyä ei ole ainakaan vielä tajuttu soveltaa muihin sarjakuviin, esim. MAUSiin.

 2. Ultimate Maus, joopa joo. Mutta kyllä minua suoraan sanoen on alkanut hieman väsyttää myös historian jatkuva kertaaminen. Hämiskin on saanut miljoona kertaa elää sen syntyhistoriansa ja kaikki samat kuviot. Eipä siinä paljon käsikirjoittajaa enää tarvita.

 3. Miten ihmeessä MAUSista voitaisiin tehdä tommonen, sehän perustuu tosijuttuun, vai puhummeko siitä juutalaissarjakuvasta tai siitä

 4. Voi harmin, harmin, harmi jos elokuva korvaa sarjakuvan X-menissa! Ultimatekin on ihan hyvä, mutta kyllä perinteinen voittaa sata nolla!

 5. ”Tosijutut” voi aina muokata uusiksi, ainakin supersarjoissa. MangaMaus? PornoMaus? Realistinen Maus?
  Hassunhauskimpia versioita oli Ace Backwordsin piirtämä yksi Mausfield eli Mauskinen-strippi, jossa Karvinen oli tupakkaa polttava juutalaishiiri ja Esko natsiupseeri: ”Existentially speaking… I hate mondays!”
  ”Voin vain toivoa sinulle mahdollisimman hidasta ja tuskallista kuolemaa”, kiittelee Spiegelman Backwordsin albumin Twisted image takakannessa. Mutta ihan taatusti on hullumpiakin juttuja Mausista esitetty.

 6. Minusta x-men elokuvat ovat olleet tosi heikkoja esiyksiä itse sarjakuvan rinnalla, jossa on juuri hyödynnetty historiaa eli jatkuvuutta: hahmot ovat kehittyneet ja kypsyneet ja juonikuviot ovat kulkeneet vuosia mukana. Claremont toi sarjakuvaan sanoisinko saippuaoopperamaiset puitteeet, siinä mielessä, että juoni ei missään vaiheessa saavuta vapautusta, vaan koko ajan punotaan yhä enemmän koukeroita. Ultimate X on tyhjänpäiväistä roskaa, mikä onkin omituista siinä mielessä, että Ultimates on niin onnisunut uusi vedos (ehkä osasyy on ettei Kostajat ikinä ole olleet niin lähellä sydäntäni).

  X-sarjakuvien muuntaminen lähemmäksi elokuvien tyyliä taasen on älytöntä, mutta toisaalta uutta yleisöä toivottaessa ymmärrettävää. Elokuvathan ovat korvaamatonta promootiota, eihän X-elokuvia ilman Suomessa olisi enää Ryhmä-X -lehteä edes. Mutta Ryhmä-x:n taso heiluu roskasta loistaviin tarinoihin ja kokonaisuuksiin, samaa on kai odotettavissa jatkossakin.

Kommentit on suljettu.